KLIPÖZÖN 2014/19.

KLIPÖZÖN. A NuSkull Magazin külön bejáratú videórovata, ami hétről-hétre, vasárnapról-vasárnapra szedi össze az érdeklődők számára az oldal lefedettsége alá tartozó előadók legfrissebb klipmegjelenéseit. Legyen az hazai vagy külföldi, hardcore vagy post-rock nálunk minden hét utolsó napján megtalálod az azt megelőző hetet összefoglaló mozgókép összegzésünket. Ezzel kívánjuk olvasóink számára lehetővé tenni azt, hogy tartani tudják azt a feszített tempót, amit a zenevilág diktál számukra. Az év tizenkilencedik hetében a következő zenekarok kerültek fel a listára: Képzelt Város, Lock & Key, Breathe Carolina, KEN Mode, Escape the Fate, Scarred By Beauty, Rise Of The NorthstarAllegaeon, Dance Laury Dance, Seahaven, Hands Like Houses, Falling In ReverseCandy Hearts, Stories, Follow the Water. Kik a kedvenceid a héten?

KÉPZELT VÁROS – THEODOR

A tavalyi év egyik legjobb lemezével jelentkező Képzelt Város már a második videoklipjét készíti el az új albumához, amelyben látunk vizet, táncoló lányt, meg felfoghatatlan, művészieskedő vágóképeket is, bár egyiket sem értjük miért. Ebből a szempontból az Ég Veled, Anatolij videója egy jóval megfoghatóbb és szerethetőbb alkotás lett, de a kissé borongós, mélázós hangulat köré egészen jól illik ez a klip is. (JB)

LOCK & KEY – NO ACCEPTANCE

A modern hardcore klisék mind külsőleg, mind zeneileg megmutatkoznak a Lock & Key-nél, ennek ellenére nem sikerült rosszul a No Acceptance című nóta, amelyhez azonban sikerült a legunalmasabb imidzsklipet leforgatni, amit lehetséges. Két filter, egy helyszín és kevés mozgás. Nem emiatt fogjuk esetlegesen újranézni. (JB)

BREATHE CAROLINA – BANG IT OUT (km. Karmin)

A Breathe Carolina az előző klipjével elhitette velünk, hogy a diszkós nyálverés helyett egy kis rockot is hallhatunk az új lemezen, de ez bizony ismét az a fajta popos diszkómuzsika, amit már csak azok próbálnak megvédeni, akiket megdöngettek a banda tagjai. A videóhoz meg elég volt felcsatolni a kamerát a kocsi elejére és eladni ofisöl klipként, így pont annyi erőfeszítés kellett hozzá, mint a zenéhez. (JB)

ESCAPE THE FATE – PICTURE PERFECT

Zsebkendő nélkül el ne kezdjük nézni ezt a megható klipet, hiszen minden benne van, ami a legkeményebb férfiból is kicsalja a könnyeket: halál, Craig Mabbit és Escape The Fate. A sztoriban a motoros srác 1v1-ben alulmarad a kamionnal szemben, asszony issza meg a levét. Temetésen megjelenik a banda is, eltolják ezt a szép nótát, szerencsétlenségükre egy darab 16 éves rajongó sem jár arra, így ma is valami olcsó kurvát kell beszerezni a turnébuszba. Nehéz idők ezek. (JB)

SCARRED BY BEAUTY – WE ARE REFLECTIONS

Most a Scarred By Beauty-ra került a sor, hogy elvigyenek egy DSLR-t a turnéjukra, aztán napról-napra rögzítsenek annyi snittet, hogy azok végül egy épkézláb videóklippé álljanak össze. Íme az eredmény. (TM)

RISE OF THE NORTHSTAR – WELCAME (FURYO STATE OF MIND)

Amit japánul feliratoznak, arra a kívülállók hajlamosak azt hinni, hogy biztos cuki. Nekik ajánljuk teljes szívből eme videót, melyet a Rise Of The Northstar nevű modern hardcore alakulat követett el. Minden, csak nem cuki. (TM)

ALLEGAEON– 1.618

Az Allegaeon nemrég írt egy terjedelmes balladát a Plutó megpróbáltatásairól, a héten pedig egy olyan videóval jelentkeztek, amely kiemelkedik a sok „Imidzsklip 101” szemináriumon született alkotás közül. A történet szerint manapság már senkit sem érdekel egy mezei death metal zenekar, emiatt ők is rákényszerülnek arra, hogy más stílust találjanak maguknak. Természetesen ez az egész csak egy óvatos vicc, de még így is meglepően sokan durcik mérgesek lettek a klip megtekintését követően. Vagy már közben. A crabcore rész miatt mindenki számára kötelező! (FB)

DANCE LAURY DANCE – NO ONE LEFT TO BLAME (km. Liam Cormier)

A Dance Laury Dance egy talpig szőrös, retkes hard rock csorda Quebec-ből, egy hangnemekre fittyet hányó énekessel, és alapvetően olyan zenével, ami nagyon kellemes tud lenni, ha egyszer elkapja az embert. Az ominózus No One Left To Blame című dalban (no meg a hozzá forgatott imidzsklipben) pedig feltűnik helyi híresség gyanánt Liam Cormier a Cancer Bats-ből, valószínűleg azért, hogy hozzon némi plusz metalcore-t is a dalba, ami maradéktalanul sikerült. (BG)

SEAHAVEN  – SILHOUETTE (LATIN SKIN)

Egy biztos: a dal jobb, mint a klip. Semmi egyéb nem tuti, ugyanis a Seahaven dala tipikus lassan (vagy sose) ható indie emo nóta, úgyhogy bőven kell hallgatás a kissé talán hosszú nóta megszeretéséhez, ahogy azt is az idő mondja majd meg, mennyire marad meg az emlékezetünkben a banda új nagylemeze napjaink „túltermelése” közepette. Az viszont tényleg biztos, hogy a dal jobb, mint a klip, utóbbi ugyanis amilyen minimalista, olyan bután hatásvadász. (BG)

HANDS LIKE HOUSES– A TALE OF OUTER SUBURBIA

Kifejezetten mókásra sikeredett a Hands Like Houses új videója, amiben a rohamot kapott kisvárosi anyuka a banda dalára tol egy tisztességes harcművészeti bemutatót, miközben a mosógép hátulról köpi rá a partihabot. Amikor azt hinnénk, hogy mama kifogyott a szuflából, sellő módjára tör elő egy utolsó refrénre, mely katarzist már a lányai sem bírnak, így beszállnak ők is. Nem szokványos videó, de mindenképp szórakoztató. (JB)

FALLING IN REVERSE – GANGSTA’S PARADISE (Coolio feldolgozás)

Ha az Escape The Fate kiadott egy klipet, akkor a Falling In Reverse sem maradhat ki a buliból, úgyhogy a legutóbbi Punk Goes 90s-ra készült Gangsta’s Paradise feldolgozásuk kapott egy videót. A dal szerencsére annyira jól megírt, hogy még nekik sem sikerült elrontaniuk, pedig nagyon próbálkoznak. Felvágós, magamutogatós klip egy random kurvával és Ronnie Radke nagypapis felsőtestével. Csak a szokásos. (JB)

CANDY HEARTS – I MISS YOU

A Candy Hearts énekesnőjét mi szívesen bemutatnánk Deryck Whibley-nek, hisz a teremét orgánumában és gesztikulálásával is egy elfajzás előtti Avril Lavigne-re emlékeztet, akit Hayley Williams öltöztetett és sminkelt. Persze rajta kívül mindenki, aki hajlamos felizgulni a színes hajú, manóhangú pop-rock énekesnőkre örömét lelheti majd az I Miss You videójában. Ne legyetek szégyenlősek, ez még mindig nem annyira ciki, mint hörgő hölgyekre gerjedni. (TM)

STORIES – THE DIVIDE

Egy nem túl profi, többkamerás koncertfelvételt próbál meg hivatalos klipként eladni a Stories úgy, hogy ráhúztak egy borzalmas filtert a videóra, amin alig látszik mi történik, és reménykednek nem tűnik fel, mennyire átlagos az egész. Szerencsére emiatt jobban tudunk figyelni a zenére, ami megér legalább egy hallgatást, mert dallamos és kemény, pont olyan, amilyennek minden banda hazudja a saját dalait. (JB)

FOLLOW THE WATER – WORDS

Színes hajú énekesnő a Follow the Water nevű zenekarban is van, ráadásul ők ugye magyarok, aztán a zenéjük sem a leglagymatagabb fajtából való. Imidzsvideókat is imádnak egyébként forgatni, ha már ilyen nem mindennapi felállással büszkélkedhetnek. (TM)