KLIPÖZÖN 2014/17.

KLIPÖZÖN. A NuSkull Magazin külön bejáratú videórovata, ami hétről-hétre, vasárnapról-vasárnapra szedi össze az érdeklődők számára az oldal lefedettsége alá tartozó előadók legfrissebb klipmegjelenéseit. Legyen az hazai vagy külföldi, hardcore vagy post-rock nálunk minden hét utolsó napján megtalálod az azt megelőző hetet összefoglaló mozgókép összegzésünket. Ezzel kívánjuk olvasóink számára lehetővé tenni azt, hogy tartani tudják azt a feszített tempót, amit a zenevilág diktál számukra. Az év tizenhetedik hetében a következő zenekarok kerültek fel a listára: Shokran, The Menzingers, I See Stars, In Archives, Devil In Me, FlatBand, Chiodos, Bossk, Cruel HandWraiths, Silver Snakes, Horseback, Close Your Eyes. Kik a kedvenceid a héten?

SHOKRAN – PRAY THE MARTYR

Az orosz fiatalok próbálnak kőkemény figurát felvenni, ha már a zenéjük sem épp a langyi sláger kategóriába tartozik, amelynek a vége nagyon sok erőltetett vicsorgás és esetlen mozdulat a koncertklip alatt, de egy kezdő zenekartól ezek a hibák nem számítanak olyan vészesnek. (JB)

THE MENZINGERS – I DON’T WANT TO BE AN ASSHOLE ANYMORE

Hölgyeim és uraim itt a hét klipje. A punk rock szenzáció The Menzingers ezzel a videóval elérte, hogy a ZS-kategóriás horror/slasher filmek elevenedjenek meg annyira röhögősen, amennyire csak lehet. Elég beteg elme kell ahhoz, hogy valaki kitaláljon egy olyan ötletet, hogy a Péntek 13 mészárosa Jason szerelmes lesz egy közösségi oldalon egy lányba, ehhez pedig edz, randitippeket vesz és egy táblára írja önértékelési zavarának ellensúlyozását. Az egész annyira morbid, főleg a dalszöveggel párhuzamosan, hogy pacsi annak, aki kitalálta. Az egyetlen egy baj, hogy annyira tipikus lett a vége, mint a legtöbb kifigurázós videónak. (BB)

I SEE STARS – TEN THOUSAND FEET

I See Stars klipet el sem tudunk képzelni anélkül, hogy ne Devin Oliver szexualitástól izzó testét és mozgását kelljen néznünk a klip 80%–ában. Most épp a banda életét és egy koncertjét bemutató „élő” klip formájában legeltethetjük szemünket a tinibálványon és csapatán. Dizsimetálból nem ők a legrosszabb kategória, már akinek nem bántja a fülét Devin hererepesztő, de mégis szerethető vokálja. (JB)

IN ARCHIVES – LOST CAUSE

Az In Archieves május 16-án hazánkban lép majd fel a Sworn In, a Here Lies A Warning, a One Reason To Kiss és a The Palidrome Sequence oldalán. Az ingyenes Düreres bulin minden bizonnyal elhangzik majd ez a teljesen új dal is, és reméljük a srácok is hasonló aktivitással fognak majd vonaglani, mint ebben a videóban. (TM)

DEVIL IN ME – KNOWLEDGE IS POWER

A portugál színtér legközkedveltebb hardcore zenekara, a Devil In Me körül jó ideje csend honolt, de a napokban végre megtört ez a hallgatás és a Knowledge Is Power című új dal klippel debütált. A Pedro Matos által rendezett mozgókép hangulatos, a zenekarhoz tökéletesen illeszkedik. A dal maga pedig a Soul Rebel című új lemezen kap majd csak helyet, amiről egyelőre sokat nem tudni, de legalább tudjuk, hogy milyen irányt vet maga a zenekar. Bejön? (BK)

FLATBAND – POLAR // BIPOLAR

Szemtelenül fiatalok, de ügyesek. A Flatband noha szereti önmaga műfaját rosszul definiálni zeneileg igyekszik rendre magasabbra törni, még ha ez a szint csak töredéke a teljes útnak, ami előttük áll. Figyelembevéve a korukat és eltökéltségüket a dalban található megoldások és ötletcsírák alapján bizakodva lehet rájuk gondolni. Nem lepődnék meg, ha némi tapasztalatszerzést követően hazánk egyik erősebb bástyájává nőnék ki magukat. Az egyéniség még kiforróbban van de, ha haladnak tovább a kijelölt úton és mindezt kellő alázattal teszik, akkor törekvéseiket biztosan siker koronázza majd. Hajrá srácok! A klip tekintetében – nyeremény ide vagy oda – nem világos a külön felvett epizódok, a dal és zenekaros részek kapcsolata, de jól néz ki és kezdő klipnek ez is elég. (BK)

CHIODOS – OLE FISHLIPS IS DEAD NOW

A kamera szerelmes Craig Owensbe, Craig Owens pedig a kamerába. Ennél többet nehéz elmondani erről a klipről, aminek a 90%-a alapján azt is gondolhatnánk, hogy a Chiodos ennek a rendkívül ellenszenves alaknak a szólóprojektje, pedig egy ideje már van ebben a bandában egy nála sokkal nagyobb kaliberű előadó is. (JÁ)

BOSSK – ALBATROSS

A Bossk a Deathwish zenekarok egyik legelszállósabbja, önmagukat is post-minden zenekarnak definiálják, ami jól jellemzi, hogy szeretnek elrévedni és csilingelni egyaránt. Nemrég megjelent hét inches kislemezük egyik éttele kapott msot egy londoni felvételekből összevágott kisfilmet, ami hangulatban passzol, de semmi késztetést nem hagy bennünk, hogy videóval együtt nézzük újra a dalt. (BK)

WRAITHS – GRAVELORD

Hollow címmel kívánja megjelentetni július 14-én új EP-jét az eheti menő zenekarunk a Wraiths. A külcsín erős és már biztató, de ez csak a heti menőséget biztosítja, hogy ez a tulajdonság tovább is megmarad az rejtély, hiszen ezt az idő dönti el, de a teljes EP fényében tisztábban látunk már. A mostanában népszerű sötét és koszos hangulat és külcsín mögött azonban egy modernebb, héthúros megszólalás rejlik, ami talán pont kiemeli őket az átlagból, de hogy fenn is tartja-e majd őket a vízen? Nézd meg a Gravelord klipjét: (BK)

SILVER SNAKES – GREY WOLF WILD

1.0 imidzsklippel jelentkezett a Bridge 9 rockbandája, a Silver Snakes, akik nemrég adták ki Year of the Snake című, egyébként kiváló nagylemezüket. Kicsit kilógnak a hardcore punk kiadó kínálatából, hiszen ez a dal például főleg az I Hate Our Freedomhoz hasonlít, de nincs ezzel semmi gond, más kérdés, hogy azért ennél erősebb szám is van a lemezen. (JÁ)

HORSEBACK – INHERITANCE (THE CHANGELING)

Koszos, zavaros, zajos, nehezen érthető a Horseback zenéje, nem is véletlen, hogy a Relapse Records gondozza munkásságukat. 2012-ben jelent meg Half Blood című lemezük, melyen jelen dal is helyett kapott. Már, ha dalnak lehet nevezni ezt az furcsa zajtengert, ami sokkal inkább a lemez egészét tekintve emésztető és értelmezhető. A klip ellenben effektjeinek és különleges megoldásainak köszönhetően emlékezetes. Érdemes megnézni, a zenét lehalkítani, majd albumon hallgatni külön a zenekart. (BK)

CLOSE YOUR EYES – KINGS OF JOHN PAYNE

Az énekescsere óta valahogy nem megy úgy a Close Your Eyes szekere, mint szerették volna, pedig nincs semmi baj az új felállással sem. A pop-punk életérzést remekül meg is fogják új videójukkal és dalukkal, ami után az ember úgy igazán szarul érezheti magát, hogy az életéből az ilyen bulik kimaradtak és a 20-as évei közepén a legjobb barátja még mindig Zsömle, a vak házimacska. (JB)