KLIPÖZÖN 2012/49: az új videók száma ismét húsz!

Gyakorlatilag három héttel az év vége előtt, advent második vasárnapján ismét új klipözön epizóddal jelentkezünk, mely olyan nagy nevek friss klipjeit gyűjti össze, mint a váratlanul régi-új slágeréhez friss klipet megjelentető Rammstein, a Coldplay feldolgozással jelentkező Craig Owens, az új albuma megjelentetése előtt álló Heart In Hand vagy épp a karácsonyi különlegességgel készülő Dropkick Murphys. Az eheti teljes lista a következő: Rammstein, Give ‘Em Blood, Meek Is Murder, The Contortionist, Hacktivist, Capture The Crown, Traitor, Cruel Hand, Mayday Parade, Craig Owens, My Heart To Fear, Upon A Burning Body, Aaron Lewis, Heart In Hand, Pure Love, The Armed, Circles, Castle, Affiance és Dropkick Murphys. Neked melyik a kedvenc kliped az eheti listából? Várjuk a véleményedet!

RAMMSTEIN – MEIN HERZ BRENNT (PIANO VERSION)

Az ipari metalban és ripacskodásban utazó német sztárzenekar, Rammstein újabb pihenőt tart, már ami a dalírást illeti (ugye a Rosenrot és a Liebe Ist Für Alle Da közt is eltelt négy év), de persze ez nem jelenti az új kiadványok hiányát. Ennek megfelelően tavaly egy Made In Germany c. besztof válogatást kaptak a rajongók, idén pedig a csapat hírnevéért legalább félig felelős klipjeiket gyűjtötték össze egy DVD-re. A lemez exkluzivitását a Mein Herz Brennt két, eddig nem látott videója adja majd, ezek közül az egyiket a zongorás változathoz forgatták (a maxi EP-en pedig „új” dal is van!) és arról szól, hogy Till Lindemann énekes fura sminkben, fura ruhákban énekel és grimaszol. (JÁ)

GIVE ‘EM BLOOD – BEAUTIFUL BLACK HEART

A Graz városából származó Give ‘Em Blood egész biztosan nem ismeretlen a hazai koncertre járók számára, hiszen a srácok már a Here Comes The Kraken és a Silent Screams oldalán is jártak nálunk. A pörgős és kitartó csapat idén jelentette meg legújabb nagylemezét Seven Sins címmel a Bastardized Recordings gondozásában. A srácok eddigi legkiforrottabb lemeze talán elég lesz arra, hogy nagyobb nevek mellett is megállják majd a helyüket és képesek legyenek beteljesíteni azt, amiért évek óta küzdenek. A történetük legújabb állomásaként nézzétek meg a Beautiful Black Heart című dalra forgatott klipjüket: (BK)

MEEK IS MURDER – MARTY MCFLY (88MPH)

Vannak itt Vissza a jövőbe fanatikusok? Ha igen, akkor ők bizony most előnyben vannak, ugyanis a Meek Is Murder tavalyi nagylemez után idén egy friss EP-vel (Into the Sun Where it Falls Off the Sky) rukkolt elő, melyről most a találó címmel ellátott Marty McFly kapott egy máris kultikus videót, amiben a Tengermélyi varázs színpadán előadott legendás fellépést értelmezik újra Meek Is Murder stílusban. A velős anyagról remélem forgatnak majd még egy videót, méghozzá a szintén sokat mondó Doctor Emmett Brown c. dalhoz. (BK)

THE CONTORTIONIST – DREAMING SCHEMATICS

A The Contortionist legénysége a remekül sikerült Exoplanet albumot követően azon nyomban a progresszív metál szféra előkelő területein találta magát, az idén megjelent Intrinsic pedig még inkább ebbe az irányba mozdult el, levetve a legtöbb keményebb elemet, mindent alárendelve a hangulatnak. Az új lemez egyik szerzeményét már korábban sikerült megfilmesíteni, most pedig elérkezettnek látta az időt az indianapolisi ötös a következő mozgókép elkészítésére is. A végtelen űr hangulata ezúttal a Dreaming Schematics című szerzeményen keresztül jut el hozzánk: (FB)

HACKTIVIST – HACKTIVIST

A brit Hacktivist csapata egy igen érdekes formációnak tekinthető. A leginkább Monuments stílusú djent betéteket valamilyen szigorúan titkos eljárás során sikeresen házasították a hip-hop legfőbb elemeivel, előállva egy olyan speciális egyveleggel, melyet a mélyre hangolt gitárokat már-már nagy ívben elkerülő, fásult hallgatók is nyugodtan megkörnyékezhetnek. A csapat bemutatkozó EP-je már jó ideje elérhető, erről érkezett most egy koncertélményt feldolgozó videoklip: (FB)

CAPTURE THE CROWN – LADIES & GENTLEMEN… I GIVE YOU HELL

Egyetlen dal és klip elég volt ahhoz, hogy a Capture The Crown legénysége akkora hírnévre tegyen szert, hogy a Sumerian Records még a Rise előtt lestoppolja magának az ausztrál emo/metalcore bandát, így taposva tovább azt a kicsit gyengélkedő ösvényét, amelyet az Asking Alexandria vagy az I See Stars képvisel a kiadónál. A 2010-ben alakult csapat ‘Til Death névre hallgató nagylemeze december 8-án fog megjelenni, melyről a július elsején napvilágot látó single, a Ladies & Gentlemen… I Give You Hell kapott most klipet. (JB)

TRAITOR – LANTERNS

A megboldogult és a facebook oldala alapján szintén Back To The Future rajongónak számító And Hell Followed With énekese a feloszlást követően új csapatot alapított. Ez a Traitor. A változás azonban meglehetősen radikális, ugyanis a punkosabb, néhol blackes megoldásokkal teletűzdelt muzsika meglehetősen távol áll az anyazenekar hangzásától, de ezzel együtt érezhetően egyéniségből is több szorult bele. Ha tetszik a Lanterns, akkor azonnal töltsd is le a frissen megjelent Shadowhearts EP-t, mellyel a srácok alig pár napja mutatkoztak be. (BK)

CRUEL HAND – CHEAP LIFE

A nyár elején a D.R.I. előzenekaraként hazánkba látogató Cruel Hand a napokban egy új videóval rukkolt elő Cheap Life c. dalához, mely ezidáig nem kapott túl nagy figyelmet, pedig egy olyan tételről van szó, amely legújabb „promó anyagukra” került fel. Az új dal Jay Brown és Jimmy Collins rendezésében és vágásban valósult meg és a klipben bizony egy vérbeli és kompromisszummentes Cruel Hand buli képeit láthatjuk. (BK)

MAYDAY PARADE – WHEN YOU SEE MY FRIENDS

Megkezdte legújabb albumának munkálatait a floridai pop-rock banda, a Mayday Parade, egy évvel azután, hogy kiadták a harmadik, self-titled nagylemezüket. Mielőtt azonban az új album marketingje és promotálása elkezdődne úgy döntöttek a srácok, hogy egy élő felvételekből összeállított videoklippel lepik meg a rajongóikat, amely a When You See My Friends című dalra készült, és amit a legutóbbi, The Maine-el tartott amerikai turnéjuk alkalmával forgattak. (JB)

CRAIG OWENS – PARADISE (COLDPLAY-FELDOLGOZÁS)

Az amerikai underground színtér egyik legtúlértékeltebb alakja előadja a Coldplay leginkább túljátszott slágerét, ami ráadásul minden idők egyik legkínosabb válogatás-sorozatához készült el. Szerencsére ezt a dalt nem lehet sokkal giccsesebbé tenni, de azért Craig Owens megpróbálja, ráadásul még forgattak hozzá egy klipet is, ami az énekes szerelmeslevele… saját magához. Komoly örömködésre ad okot, amikor két másodpercre bevágnak egy esti autópályát, és nem a tetkógarbós énekes végtelenbe révedő játékát kell nézni. (JÁ)

MY HEART TO FEAR – BLOOD MONEY

A Solid State Records utóbbi két igazolása közül a My Heart To Fear-t érte elsőként a megtiszteltés, hogy legújabb, Lost Between Brilliance And Insanity névre hallgató nagylemezük egyik daláról, a Blood Money-ról videoklipet forgathassanak. A keresztény metalcore banda videójában a korrupt vallási vezetők és az elvakult hívők életébe pillanthatunk bele, na meg persze azt is megállapíthatjuk, hogy mennyi esélyt érdemes adni az együttes e hó 4-én megjelent nagylemezének. (JB)

UPON A BURNING BODY – SIN CITY

Az Upon A Burning Body abban biztosan nagyon jó, hogy mozgásra bírja azokat, akik ha komolyan nem is tudják őket venni (ez lehetetlen), de legalább szórakoztatónak találják ezt a végtelenül bunkó zenét. Az élő felvételekből álló klip ugyan menő lett, de azért az látszik, hogy hiába próbálnak meg nagyon kemények lenni (az elején lévő buzdító szöveget biztos Scott Vogeltől lesték el), a közönség nem úgy mozog, mint egy becsületes Hatebreed koncerten, hanem inkább egy stagedive-okkal dúsított jump fitness órára hasonlít a buli, de tizenöt éves rajongókból ennyit lehet csak kihozni. (JÁ)

AARON LEWIS – FOREVER

Ugyan nem új a klip, de azért érdemes megemlékezni a per pillanat éppen szünetre készülő Staindben frontemberkedő Aaron Lewis előző hónapban megjelent, The Road című szólólemezéről, melynek kislemezes dalához, a turnézás keserveit lefestő Foreverhöz klippet is forgattak. A videóból leszűrhetjük, hogy Aaronnak még mindig remekül állnak ezek a félakusztikus nóták, de azt is, hogy a katonás hajú gentleman már nem fog komolyabb meglepetéseket okozni rajongóinak, hacsak be nem jelenti, hogy műtéti úton kell eltávolítani a hóna alól az akusztikus gitárt. (BG)

HEART IN HAND – LIFE GOES ON…

A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy a Heart In Hand igazi közönség kedvenc a dallamos hardcore berkein belül, pedig ha van zenekar, ami beleesik a hisztihardcore kategóriába, akkor azok ők (persze azért a lendület és a díszítő gitárdallamok gond nélkül eladják az egészet). Erre rímel a bődületesen pocsék klipje is a közelgő album második új dalának: az énekes Charlie-t egy veszekedés után elhagyja a barátnője, majd mikor elmegy emózni a mezőre, és eldobja a búcsúlevelet, az szív alakú lyukat éget a fűbe. 2007, Myspace, deviantART, MSN+, csak ők az Alone-nál vásárolnak, és nem a Newyorkerben. (JÁ)

PURE LOVE – BEACH OF DIAMONDS

Pure Love továbbra is hibátlanul növeli közelgő debütalbuma körül a felhajtást, hiszen az eddigi négy új dalhoz négy klip készült el, melyek közül a legnagyobb szabású bizonyára az új videó. A Beach of Diamonds klipjében a zenekar két tagja, Frank Carter és Jim Carroll egy félig-meddig jól kinéző (Tumblrön majd jó képek meg gifek lesznek belőle), de amúgy elég béna gengsztertörténetet adnak elő, ami hol Guy Ritchie-re, hol a Sexy Beastre hajaz (Spanyolország!), és van benne egy nagyon gagyi lövöldözés. Felejthető, a dal viszont hozza az eddigiek szintjét. (JÁ)

THE ARMED – NO REST UNTIL RUIN

Az első életszerű gondolat a The Armed klipje után: „Mi a f*sz?” Másodszorra kevésbé rutinosak elkezdhetik keresni, hátha bekapcsolva felejtették a gyorstekerés funkciót a Youtube felületen, de nem ez a helyzet: a detroiti banda ugyanis olyannyira kaotikus és extrém metalcore-t játszik, hogy öröm nézni, bár aki nem sajnálja meg az egykori TDEP dobos Chris Pennie (akit a fürgére vágott képsor miatt igazi kihívás felismerni) cinjeit, annak nincs szíve. A dal a két nap múlva megjelenő, találóan Spreading Joy címre keresztelt ötszámos EP-n kapott helyet (teaser videó itt), ilyen körítés mellett pedig még azokat is érdekelheti, akiknek egyébként alacsonyan van a kakofón csodák iránti toleranciaszintje. (BG)

CIRCLES – ANOTHER ME

A héten a Circles csapata képviseli a Csendes-óceáni térséget, ugyanis egy újabb ausztrál bandát köszönthetünk a személyükben. A zene oroszlánrészét az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő djent hangzás adja, de minden rendelkezésükre álló eszközzel megpróbálták kibővíteni, így bőven használják a magasabb húrokat, de a tiszta énekdallamoktól sem riadtak vissza. Azt pedig mindenki eldöntheti elég egyedi vonást sikerült-e egybegyúrniuk: (FB)

CASTLE – STORM BELOW THE MOUNTAIN

A hard rock és doom hatásokkal teletűzdelt múlt idéző, de mégis aktuális zenét játszó csapatok száma gombamód szaporodik, aminek korábban már mi is hangot adtunk. A Ghost vagy az Ancient VVisdom sikere után könnyen lehet, hogy a Castle lesz a következő, habár zeneileg koszosabbak és karcosabbak a fent említett társaiknál, de hangulatban simán hozhatják az arra vevők számára a kellemes sátánrock hangulatot. Még hosszú út áll előttük, de ez az út mindenképp olyan, amin érdemes lesz végigmennie a csapatnak. Próbáljátok meg a Prosthetic Records által kiadott Blacklands nagylemez Storm Below The Mountain c. dalának klipjét Jaan Silmberg rendezésében. (BK)

AFFIANCE – THE CYNIC

Ha valaki azt hitte az erdőben zenélgetős klipek korszaka tíz éve lejárt, az most nosztalgiázhat egyet a floridai Affiance jóvoltából, akik a 2010-es album sikere után az idei évben új nagylemezzel jelentkeztek. A politikai fennhangoktól sem mentes The Campaign pozitív sajtóvisszhangja után a srácok úgy döntöttek, hogy egy nem túl eredeti videoklip formájában is megörökítik az egyik nótát a lemezről, amely nem más lett, mint a Kings of Deceit(JB)

DROPKICK MURPHYS – THE SEASON’S UPON US

Nem igazán lehetett tradicionális, fa körül összebújós és együtt teázgatós dalra számítani a Dropkick Murphys-től, de azért majdnem sikerült összehozniuk egy igazi karácsonyi slágert. Persze a dalszövegek és a klip gyorsan tisztázzák, hogy a tinglitangli dal inkább humorosan, mintsem érzelmesen akarja megközelíteni a témát: rengeteg közeli és távoli rokon látogat el az énekes házába, és legtöbbjük nem épp szívesen látott vendég, de ez már csak így van a nagycsaládos ünnepeken. (JÁ)