Klipet kapott az új Every Time I Die-lemez legmeglepőbb dala

Pénteken végre megjelent az Every Time I Die kilencedik nagylemeze, a Radical. A buffalói metalcore/hardcore- csapat a jeles alkalmat megünnepelvén egy klipet is kiadott az album legváratlanabb, a zenekarhoz képest legidegenebb számához.

A Thing With Feathers a lemez nyolcadik tétele, mondhatni pontosan középen helyezkedik el. Előtte és utána is masszív káosz övezi, így adott volt a dolog, hogy a srácok olyat műveljenek benne, amit nem gyakran: a dal egy igazi elszállós, lebegős, mondhatni shoegaze-be hajló, könnyed tétel, sok-sok lélekfacsaró dallammal az énekes Keith Buckley-tól, illetve az indie vonalas Manchester Orchestra hangja, Andy Hull is megszólal benne, ami aztán végképp rockballadává változtatja a számot.

A videó – a legtöbb ETID-kliphez hasonlóan – egyszerű, mégis nagyszerű. Buckley-t látjuk benne, ahogy a tetőtéri jamelést ott hagyva egy fekete madártoll nyomába ered a városon keresztül, csakhogy mire utoléri… nem spoilerezünk, majd a klipből kiderül, ha megnézed. Emellett érdemes lecsekkolni a masszív hosszúságúra sikeredett albumot is, a srácok ugyanis erejük teljében teljesítenek ezúttal is.