Klip készült a Fish! idei nyarának legjobb pillanataiból

A nyári menet legjobb pillanatai egy kézműves vertikál videó formájában, ez a vibe jön velünk az őszi klubkoncertekre. Ottali!

Ezzel a szöveggel mutatott új klipet a Fish!, méghozzá a tavaly megjelent – és az év végi toplistánkra is felkerültRégen minden jobb volt című album egyik legpunkosabb tételéhez, az Ójehez. A kisfilmet Varga Vencel, a zenekar videósa készítette, akinek ez az első videoklipje. Az izgalmas és vicces képkockák között láthatók a tagok színpadi és a közönségben végzett tevékenységei (Hornyák Kristóf dobos kedvenc ujja többször is), fordított wall of deathek, nagyobbnál nagyobb circle pitek, valamint a halak eddigi koncertjeinek minden bizonnyal a legcukibb történése is.

Vencel ezt mesélte nekünk az anyagról:

A klip készítése teljesen evidens volt, végtelen fesztiválfellépés, kisebbek és nagyobbak is, ahol sokszor adták magukat a jó helyzetek, néhol kettővel küzdősebb volt az egész. Maga az élmény, hogy most már második éve Fish! stábtag is vagyok, az plusz egy lapáttal tesz rá, sokkal könnyebb úgy dolgozni, ha közben ismered a barátaidat a színpadon. Szerintem életemben nem futottam ennyit, mint amikor koncerten egy felkonf közben beüt, hogy “ez mennyivel jobb lenne fentről/lentről”, szerintem csak emiatt fogytam két kilót is!

Egyébként ezt szerintem elmondhatom, hogy eredetileg már volt egy klip a tavaszi turnéról is a Szuperzöldre, viszont arra egy annyival jobb ötlet született, hogy egyértelműen jobb döntésnek bizonyult az Óje. Ez egyébként jobb is így, én imádom a gyors váltásokat, ez szerintem a Fish! felületein is látszik, de itt sokkal inkább hangulatokra, meg egy ronggyá torzított képernyőre esett a fókusz. Nekem óriási élmény volt mindezt megvágni is, legszívesebben csináltam volna két lemezre való anyagot, úgy érzem, hogy “annyi snitt van még” a Fish!-ben, hogy kár lenne ezeket csak magamnak tartogatni!

Az idén huszonöt éves brigád októberben klubkörútra indul a Nova Prospect és a tízéves NFR kíséretében:

október 4. – Veszprém, Expresszó – Nova nélkül
október 11. – Győr, Bridge
október 31. – Komárom (SK), Rév Klub – Nova nélkül

november 8. – Kecskemét, Ápoló
november 9. – Zenta (SRB), Mojo – Nova nélkül
november 22. – Tatabánya, Roxxy
november 23. – Sopron, Búgócsiga
november 29. – Budapest, A38 – vendégzenekarok hamarosan
november 30. – Székesfehérvár, Petőfi Kultúrtanszék – Nova nélkül

december 7. – Hajdúszoboszló, Rock Cafe – NFR nélkül
december 13. – Nagyvárad (RO), Moszkva Kávézó – Nova nélkül
december 14. – Békéscsaba, Csabagyöngye