Klasszikus felállásával térhet vissza az As I Lay Dying?

A múlt héten alaposan felkavarta az internetet az As I Lay Dying visszatérő videójának előzetese. Többek közt azért, mert az alig egy perces kliprészletből nem lehetett egyértelműen leszűrni, hogy a börtönből szabadult Tim Lambesis mellett pontosan kik fognak zenélni az öt év után újrainduló zenekarban. Így aztán internet szépen el is kezdett nyomozni és spekulálni, majd több nagyobb külföldi metálos blog is ugyanarra a következtetésre jutott: elég esélyes, hogy a banda a leállás előtti Lambesis–Mancino–Hipa–Sgrosso–Gilbert felállással, vagy annak legalább egy részével fog visszatérni.

Alapozzák mindezt a klipben használt hangszerekre, a tagok valamennyire kivehető tetoválásira, de még a basszer farmermellényét is komoly érvként emelték ki a klasszikus lineup összeborulása mellett. Emellett a Metalsucks meg is kereste a banda korábbi kiadóját, a Metal Blade-et, akik nem kívántak reagálni a feltételezésekre – ezt pedig az oldal szintén újabb bizonyítékként könyvelte el.

Érdemes megjegyezni, hogy a banda zenészei annak idején, Lambesis letartóztatását követően elhatárolódtak az énekestől és tüntetőleg kiléptek a nem is működő As I Lay Dyingból, majd Wovenwar néven zenéltek tovább együtt. Azzal a bandával két albumot adtak ki, de az AILD sikereit meg sem tudták közelíteni, ami miatt Phil Sgrosso időközben ki is lépett a Wovenwarból. Az utóbbi hónapokban pedig konkrétan semmit nem lehetett hallani a zenekarról.

Eközben viszont olyan infók is felröppentek, hogy a tagok üzletileg valójában mégsem szakadtak el teljesen az AILD-től (Jordan Mancino pl. a név társtulajdonosa Timmel közösen), és az újabb interjúkban is jellemzően elég semlegesen reagáltak a Lambesisszel való újbóli összeállás felvetésére. Szóval egyelőre elég homályos a kép, de valószínűleg hamarosan úgyis kiderül, mi a helyzet.