Kiszállt a Bury Tomorrow alapító énekes-gitárosa, Jason Cameron

Sajnos a koronavírus nem csak feltöltődéssel és kreatív foglalatosságokkal látta el a zenészek nagy részét, nem kevesen voltak, akik azon is elgondolkoztak, hogy érdemes-e folytatni ezt az egészet, amikor ilyen könnyedén kicsúszhat az ember lába alól a talaj. Valami hasonló játszódhatott le a brit metalcore-csapat, a Bury Tomorrow gitáros/énekesének, Jason Cameronnak is a fejében (képünkön balról a második fiatalember). Az alapító tag 15 év együtt zenélés után döntött úgy, hogy más vizekre evez. A helyettesét egyelőre nem nevezte meg a zenekar, akik az elválásról az alábbi közleményt adták ki:

Az elmúlt 18 hónap mindenki számára megterhelő volt. A teljes zeneipar a feje tetejére állt. Rengeteg időnk volt egyenként is átgondolni, hogy mit akarunk az élettől, illetve mik a terveink a Bury Tomorrow jövőjét illetően. Ezen önvizsgálatok alatt nyilvánvaló vált, hogy nem mindegyikünk van közös nevezőn már egy ideje. Nagyon büszkék vagyunk arra, amit öten eddig elértünk és rendkívül hálásak vagyunk mindazoknak, akik támogattak minket az utunk során, de hosszas beszélgetések után arra jutottunk, hogy az előrehaladás érdekében Jason és a csapat útjai elválnak.

Tudjuk, hogy bármibe is fog Jase ezután, azt is ugyanolyan szeretettel és szenvedéllyel fogja művelni, mint a Bury Tomorrow-t. Izgatottak vagyunk, mit hoz ez az új fejezet a csapat életében. Reméljük, a szeretetetek és támogatásotok továbbra is kitart, és alig várjuk, hogy a következő bulikon találkozhassunk végre veletek.

Erre a hazai rajongóknak még egy kicsit várniuk kell, ugyanis az angolok az August Burns Reddel közös turnéja – óriási csúsztatások árán – csak jövő ősszel éri el Magyarországot. Álljon itt addig is a tavalyi Cannibal lemezük címadó dala: