Kiszáll az Enterprise Earthből az alapító énekes, Dan Watson

Elhagyja az Enterprise Earthöt Dan Watson, a deathcore-zenekar énekese. Watson 2014-ben, az Infant Annihilatorből való kiszállása után alapította meg az Enterprise’-t öt másik sráccal, akik közül mindenki idővel lemorzsolódott mellőle. A tucatnyi tagcsere a létszámot is alaposan megcsappantotta a brigádban, a végső (hivatalos) felállás Dan Watson (ének), Gabe Mangold (gitár) és Brandon Zackey (dob) volt – eddig.

Dan búcsúposztja két bekezdésben szedi össze távozásának okait. Az első a már jól ismert harag és balhé nélküli elválást taglalja, más irányba tartanak a tagok, tiszta sor. Elmondja, milyen sokat jelentett neki az elmúlt 8 év, az átélt kalandok, a rajongók odaadó szeretete és támogatása. Aztán a második felvonás, a távozás tényleges oka már kissé fejvakarósabb. Ezek alapján Dannek látomása/megérzése volt a saját halálával kapcsolatban. Öhmm, oké. Itt még ecseteli, hogy ez nem smafu, a dalszövegeket is rendre egy ilyen spirituális, átszellemült állapotban írja. Aztán, mint mindenki, aki tudja, hogy meg fog halni, ő is úgy kezdte el élni az életét, hogy bármikor bekövetkezhet a vég, ezt pedig csodálatosnak tartotta, és szerinte mindannyiunknak így kéne élnie. Viszont mivel mégsem halt meg, így most az élet más szegmenseiben próbálja megtalálni magát és újra felépíteni azt, amit hátrahagyott. Mindez nem kicsit zavaros és temérdek kérdést felvet, de mi nem vagyunk sajnos 0-24 gurusegély, így ezt meghagyjuk a szakembereknek. A zenekar nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban itt tudod elolvasni.

A banda egyébként idén januárban adta ki negyedik nagylemezét The Chosen címen, erről itt írtunk. Az album hetedik dalát, az Overpasst Dan konkrétan ennek az élménynek a hatására írta meg. Elég csak megnézni a dalt záró sorokat:

Death is only the beginning

Ha pedig az érdekel, hogyan fog így fellépni a banda május 21-én a Barba Negrában a Fit For An Autopsy és más bandák társaságában, van egy jó hírünk: megoldják. Természetesen nem Watsonnal, az énekesi pozíciót igen nagy valószínűséggel az a Travis Worland (The Willow, Aethere) tölti be, aki tavaly ősszel már végigturnézta az ‘Államokat a bandával. Merthogy Dan már akkor sem lépett fel velük. A távozó énekes egyébként a Mire Lore nevű zenekarával lesz aktív a továbbiakban.