Kislemezzel ünnepli 25. születésnapját a Nadir

Negyedszázados jubileumát ünnepli a idén fővárosi Nadir, akik egy négyszámos, csak online megjelenő EP-vel teszik emlékezetessé a nem mindennapi eseményt. A ’93-ban Dark Clouds néven indult death/doom-banda az Honour the Cavalry kislemezzel visszatekint az eddig megtett útjára, annak minden örömére és hibájára, és egyúttal köszönetet is mond mindenkinek, akik eddig bármilyen formában is támogatták őket.

Az elmúlt huszonöt év fő tanulsága számunkra az, hogy a zenekari lét legnagyobb örömét a kollektív alkotás öröme, és ennek másokkal való megosztása adja, az underground színtéren átélt valamennyi viszontagság ellenére is. Jelenlegi felállásunk immár öt éve játszik együtt, és ez idő alatt minden tekintetben összeérett, de az utolsóként csatlakozott Gál Ferenc basszusgitáros is régóta jó barátja a törzstagságnak (mi többiek már huszonkét éve változatlan felállásban játszunk), ezért elmondható, hogy együtt, a közös muzsikálás jegyében, egy jóban-rosszban összetartó közösség részeiként nőttünk fel.

Az EP számainak szövegét szintén ez ihlette. Így tekintünk vissza az eddig megtett hosszú útra, és ilyennek látjuk azt, illetve önmagunkat. Tisztában vagyunk a hibáinkkal, a kevésbé erős oldalunkkal – értjük itt elsősorban azt, hogy lehetnénk aktívabbak is a koncertezést tekintve –, és ezen igyekszünk is javítani. Élő produkcióként, illetve dalszerzés és a stúdió-produktumok színvonala tekintetében viszont folyamatosan lépünk előre, ezért büszkék is vagyunk az eddigi kiadványainkra. Ahogy arra is, hogy felfogásunkban és hozzáállásunkban megmaradtunk önmagunk, azaz egy következetesen, céltudatosan és kitartóan dolgozó underground zenekar.

A zenekar a jövő évben igyekszik majd gyakrabban koncertezni, és egy újabb hangzóanyag is várható tőlük, szóval érdemes lesz követni az online felületeiket.