Kilépett a Dark Tranquillity két tagja

Egyszerre két taggal is megrövidült a Dark Tranquillity tagsága. A svéd melodeath alapzenekarából a ritmusszekció távozik, vagyis Anders Iwers basszer és Anders Jivarp dobos (a képen a két jobb szélső). A zenekar közleménye szerint mindketten az utóbbi másfél év nehézségei miatt szállnak ki, hogy más dolgokkal foglalkozzanak az életben.

Jivarp 1989, a zenekar indulása óta dobolt a zenekarban, a banda történetének összes lemezén és összes koncertjén játszott, egyetlen 2001-es isztambuli fellépés kivételével. Egyébiránt az egész dallamos death metal műfaj leginkább alulértékelt ütőse, jellegzetes díszítéseit és komplex ritmusképleteit messziről fel lehet ismerni. Ráadásul dalszerzőként is aktív volt, olyan ikonikus számok fűződnek a nevéhez, mint a Haven, a Monochromatic Stains és a The Treason Wall vagy a Uniformity. Iwers pedig 2015-ben csatlakozott, és az utolsó két albumon, az Atomán és a Momenten basszusgitározott.

A zenekar már meg is találta a kisegítő tagokat a következő koncertekhez: a dobos Joakim Strandberg Nilsson, a basszer pedig Christian Jansson lesz.