Kilép a Betraying the Martyrsból Aaron Matts énekes

Több mint tíz év után kiszáll Aaron Matts, a Betraying the Martyrs énekese. Matts az első EP után érkezett a francia metalcore-bandába és az elmúlt évtized összes kiadványa az ő hangján szólalt meg. A távozásáról egy hosszabb nyilatkozatot tett közzé a zenekar Facebook-oldalán, amiben kifejti, hogy elvesztette a lelkesedését a zenekar felé, úgy érzi, új dolgokat kell kipróbálnia, köszöni az elmúlt tíz évet mindenkinek, továbbra is jó barátok maradnak a zenekar többi tagjával, meg az összes ilyenkor szokásos szöveg. Kicsit lejjebb végig is olvasható magyarul, ha érdekel.

Ezzel együtt Aaron azt is bejelentette, hogy új zenekart alapított, aminek a neve Ten56, a további tagjai pedig Quentin Godet (Kadinja) és Luka Garotin (Earth Trip) gitárosok, Nicolas Delestrade basszer (Novelists FR) és Arnaud Verrier dobos (Uneven Structure). A banda bemutatkozó anyagát az Out of Line adja ki, április 9-én láthatjuk is az első klipet.

Eközben a Betraying is megy tovább egy új énekessel, és már készül is az új lemez, további infók hamarosan.

Matts teljes közleménye:

Tíz év telt el szinte egy szempillantás alatt, olyan mintha csak tegnap költöztem volna Franciaországba, hogy csatlakozzak ahhoz a zenekarhoz, ami örökre megváltoztatta az életemet és ami megannyi élményt és barátságot szült, és bár ezt a döntést már egy éve meghoztam, furcsa ezt most szavakba is önteni, de hát itt vagyunk.

Az életem az elmúlt tíz év nagy részében a Betraying the Martyrs körül forgott és egy időben ez is határozta meg, hogy ki is vagyok én emberileg, de mint mindannyian tudjátok, az idők változnak, és nehéz szívvel, de végül úgy döntöttem, hogy megválok a zenekar frontemberének szerepkörétől.

Számos tényező és indok játszott szerepet e döntés meghozatalában, de az egész magja valójában annyi, hogy egyszerűen magamnak kell meghoznom a döntéseimet, meg kell tennem a számomra helyes lépéseket, hogy egészséges és boldog maradhassak. Mindenekelőtt pedig az, hogy hű maradjak önmagamhoz emberileg és zenészként, és mindahhoz, ami művészként igazán megmozgat.

A döntés meghozatala során úgy éreztem, hogy elvesztettem a szenvedélyes kötődésem a zenéléshez, a koncertezéshez és mindenhez, ami ehhez köthető. De rájöttem, hogy a láng még mindig fényesen lobog bennem, de pontosan ugyanazért kell folytatnom, ami miatt az út legelején elindultam a szívemet követve. Szóval lehajtottam a fejem és ahelyett, hogy feladtam volna, az energiáimat egy olyan dolog felépítésére összpontosítottam, amelyről 100%-ban azt állíthatom, hogy önmagammá tesz.

Nagy izgalommal tölt el, hogy mellőzhetem az olyan közhelyeket, mint hogy „továbbra is aktív maradok, mint zenész, szóval tartsátok nyitva a szemeteket”, és ehelyett bejelenthetem: az elmúlt évben egy új zenekaron ügyködtem, ami mindent megtestesít, amit a súlyos zenékben szeretek és ami iránt rendkívül elkötelezett vagyok. Egy héten belül érkezik is az első dalunk a bemutatkozó lemezről, amire irtózatosan büszke vagyok.

Természetesen szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak minden egyes embernek, aki valaha is részt vett abban, hogy a BTM azzá legyen, ami. Minden régi és új rajongónak, a zenekaroknak, akikkel találkozhattam az évek során és akik óriási hatással voltak ránk, és az iparág mindazon dolgozójának, akik teljes mellszélességgel támogatták mind azt, amit csináltunk. Túl sok embert kellene felsorolnom, de ők pontosan tudják, hogy róluk van szó.

Köszönet mindazoknak, akik hihetetlen nagylelkűségről tanúbizonyságot téve támogattak minket, amikor mindenünk odalett egy tűzvészben, és segítettek nekünk átvészelni életünk legnehezebb időszakát.

Ha egy dolog biztos, a BTM nem ér véget. A banda egy hihetetlen új anyagon dolgozik és őszintén mondhatom, hogy a fáklyát egy igazán tehetséges és arra érdemes ember veszi át, aki nem fog csalódást okozni, ezt elhihetitek!

Az ő kiléte és az új anyag, amin a srácok irtó keményen dolgoztak az elmúlt hónapokban, mind hamarosan napvilágot lát, szóval továbbra se hagyjatok fel a zenekar követésével, mint ahogy tettétek azt az elmúlt években. Soha nem vettük természetesnek a támogatásotokat és azzal is tisztában vagyunk, hogy sehol sem lennénk nélkületek. Jó viszonyban és barátságban válunk el, egyszerűen csak eljött az ideje, hogy az életem új szakaszába lépjek, de megnyugodhattok, ezeket az emlékeket életem végéig őrizni fogom.

Köszönöm a kalandot, srácok! Igazán lenyűgöző volt.

Aaron

Fotó: Somogyi Lajos / Bands Through the Lens