Kik jelentkeztek új dalokkal a napokban?

Mivel az elmúlt pár napot annyi zenekar tűzte ki magának abból a célból, hogy új dalt jelentessen meg érkező vagy nemrégiben elkészült hanganyagáról, hogy emellett mi sem mehetünk el szó nélkül, arról nem is beszélve, hogy nem is bírtuk volna tartani a tempót. Pont ezért igyekeztünk most nektek egyetlen hírben összegyűjteni ezeket a friss szerzeményeket, hogy kedvetek szerint válogathassatok. Kikről beszélünk? Madball, Betraying the Martyrs, Apey, Goathwore, Beartooth, Opeth, Trap Them, Volumes, FallujahSlaves (ez ugye Jonny Craig bandája) és a Say Anything (benne a Touché Amoré frontemberével). Haladjunk szép sorjában!

Alig egy hónapja adatunk hírt a Madball június 27-én a Nuclear Blast Records gondozásában megjelenő új nagylemezének első daláról, melynek a kezdeteket megidéző módon Hardcore Lives címú albumon kap majd helyet. A vendégszereplőkkel tarkított kiadványról pedig most meg is érkezett az második tétel, a Doc Marten Stomp. A zenekar egyébként július 9-én ismét hazánkba látogat.

Jó ideje várakoztunk már a hazánkban élő erejével többször is meggyőző párizsi Betraying the Martyrs új nagylemezére, melyről már most tudjuk, hogy július 15-én fog megjelenni Phantom címmel a már jól ismert Sumerian Records gondozásában. Erről érkezett most meg az első sláger, a Where the World Ends. Mit szóltok hozzá?

Apey neve az utóbbi időben a Neck Sprain és az Apey & the Pea révén volt hangos, de sokan talán pont akusztikus projektje a nemes  egyszerűséggel Apey névre keresztelt formáció révén ismerik és kedvelik a leginkább. Érkező új szólóanyagáról a BalconyTV stábjának mutatta meg legfrissebb szerzeményét, a Throw All My Shoes & Put Aside the Rest címűt egy rövid interjúval egybekötve.

Régóta várunk már a visszatérő Goatwhore anyagra, hogy elsöpörje a nevetést, a vidámságot és gyengédséget erről a világról, hsizen már két esztendő is eltelt a legutóbbi nagylemez óta. Az FBS az elő köttézett nyilvános tétel, mely július 8-án fog eljönni erre a világra Constricting Rage Of The Merciless címmel. Ördögi blackened thrash/death  a koszos hangzások rajongóinak.

A Beartooth neve is lassan, de biztosan kezd ismertté válni és igyekszik bebizonyítani, hogy lehet úgy jó (vagy legalábbis korrekt) zenét csinálni, hogy az ember múltja szorosan összefonódik az Attack Attack! mindent átható gagyiságával. Most, hogy lassan az összes dalt megismertük az új lemezről a kép is tisztább és  bizony egyre szimpatikusabb. Ebből később még valami jó is kisülhet, pláne az első közzétett dalokat ismerve.

Erőteljes vitát indukált a véletlenül kiszivárgott új Opeth szerzemény, a Cusp Of Eternity, mely végül augusztus 26-án fog megjelenni a Pale Communion című tizenegyedik nagylemezen. Noha az utóbbi évek iránya predesztinálta a változást, de a rajongók most mégis furcsán néznek össze. Szerintetek mi történt a zenekarral? Jó vagy rossz irányba változtak tovább? Illetve az új vagy a régi borító tetszett jobban nektek?

Blissfucker névre keresztelt dalcsokor június 10-én fog napvilágot látni a Prosthetic Records gondozásában kazettán és bakeliten egyaránt, amiről tudni kell, hogy a felvételénél Kurt Ballou (Converge, Skeletonwitch) segédkezett, míg a maszterelés Jack Control (Darkthrone, Mammoth Grinder) érdeme. A most közzétett Lungrunner már a harmadik közzétett dal.

Már régóta vár a djent társadalom a Volumes második lemezére és minap végre a dátum is rögzítésre került: No Sleep névre keresztelt kiadvány július 15-én fog napvilágot látni a Mediaskare Records gondozásában. A Vahle már több hónapja ismert, azonban feszültségfokozást gyanánt most közzétettek a srácok egy új tételt is, ez a The Mixture. Vélemény?

A technikás végénél megragadott death metal egyik legnagyszerűbb ás legizgalmasabb modern képviselőjének ismerhettük meg az utóbbi években a kaliforniai Fallujah zenekart. Bemutatkozó nagylemezük, a The Harvest Wombs óriási sikert aratott, amit tavalyi Nomadic című EP-jük révén tovább tudtak növelni. A rajongók legnagyobb örömére pedig a második nagylemezre sem kellet sokat várni és már meg is érkezett az első tétel, a Sapphire a július 22-én érkező The Flesh Prevails című nagylemezről.

Március óta tudjuk, hogy Jonny Craig már nem csak szólóban, hanem ismét egy zenekar élén kívánja a világ elé tárni tehetségét. Ez a Slaves. Tőlük érkezett most meg az első dal, a Starving for Friends, melynek címe talán túl sokat elárul Jonny jelleméről. A dolog pikantériája továbbá, hogy Vic Fuentes, a Pierce the Veil énekes is közreműködik a slágerszerzeményben.

Utolsóként pedig álljon itt a Say Anything új lemezének második közzétett dala, mely június 10-én jelenik majd meg Hebrews címmel nagyon komoly vendégszereplők egész sorával. Az egyik a sorból Jeremy Bolm (gyengébbek kedvéért: Touché Amoré), aki ennek az új dalnak (Lost My Touch) a végén is hallatja jellegzetes üvöltését, Max Bemis felesége mellett.