Kifordított Karácsony: megjelent Apey legújabb szólódala

A tervek szerint idén ősszel fog megjelenni Áron András „Apey” legújabb szólóalbuma, a Book of Changes, amiről most egy újabb dalt lehet meghallgatni. Az ősszel megklipesített, mélyen személyes és megható Nothing at All után most az első hallásra könnyedebb, de mégis sötét szövegű Truth About Supermarkets című darabot lehet meghallgatni, amiről a szerző ezt mondta a Recordernek:

2018 decemberén egy hipermarketban jött az ihlet, amikor megpillantottam egy áruházi mikulást. Nézegettem pár percig, őszintén szólva ijesztő volt beleképzelni magamat a helyébe, vagy az ölébe. Ezután kezdtem elgondolkozni egy olyan country szövegben, mint a Cocaine Blues, ahol egy vidám köntösben mesélnek el egy totálisan kriminális történetet. A morbid, de vicces tartalmat viszont másképpen értelmezve a szám számomra inkább arról szól, hogy mennyire is hiányos a mai világ empátiája, elkényelmesedve mélyen a modern világ alkalmazásainak foteljében. Spoiler, a mikulás meghal a végén.

Korábban magáról a lemezről pedig ezt mesélte:

Tavaly[előtt] nyár végén kieszkalálódva életem egyik legmélyebb depressziójából, a kijózanodásig, a lemez végigkíséri életem legdrasztikusabb változásainak tizenkét hónapját tizenkét dalban. Mindegyik picit máshogy szól, mindegyiken picit valaki más vagyok még, szerelemes vagyok, dühös vagyok, boldog vagyok, kiégek és felállok újra, és alig győzöm kivárni, hogy ezeket a virágokat megvisszhangoztassam a világgal.

Apey következő szólókoncertje most pénteken, január 24-én lesz az Akváriumban, bővebb infók itt.

Fotó: Bodnár Dávid