Kevesebb hullavonszoló sludge, több thrash lesz az új Apey & the Pea-n

apey & the pea

Egy ideje már tudni lehet, hogy az Apey & the Pea triója már javában dolgozik a harmadik nagylemezén, amit a tervek szerint valamikor idén ősszel szabadítanak majd a világra. A srácok a Hex című lemez anyagával februárban vonultak be a szegedi Miracle Sound stúdióba, most pedig egy rövid stúdióvideóval adnak nyújtanak betekintést a felvételekbe.

Kedvenc mozzanatunk az a rész, amikor Makai Laci kijelenti, hogy az új anyagon a csapattól megszokott „hullavonszoló sludge” helyett több thrashes tempó lesz, majd a következő snittben már zúdul is az arcunkba egy óriási klasszik hullavonszoló sludge-riff. Persze emellett tényleg belehallgathatunk a lemez gyorsabb oldalába is, rögtön a videó legeleje egy elég komoly darával indít. Ezek alapján a csalódás gyakorlatilag kizárt.

A srácok ígérete szerint hamarosan debütál a lemez első klipje, a Slaves is. Péntek este, április 7-én pedig jön a következő koncert is az Akváriumban, a The Southern Oracle és a horvát sztóner groove-bajnok She Loves Pablo közreműködésével.