Két új lemezt is kihoz idén a Between the Buried and Me

between-the-buried-and-me-2015-1-1280[1]

2018-ban a Between the Buried and Me lesz a progresszív metál System of a Downja: akárcsak az örmények 2005-ben, úgy idén az észak-karolinai ötös is egymás után kettő új albumot fog kiadni.

A modern prog zászlóshajójának új anyaga az Automata címet kapta, az első felvonása március 9-én jön ki a Sumerian Records gondozdásában, míg a második rész nyárra várható. Az egyes lemezen hat szám lesz, mégpedig a következők:

between the buried and me - automata

  1. Condemned to the Gallows (6:35)
  2. House Organ (3:41)
  3. Yellow Eyes (8:45)
  4. Millions (4:43)
  5. Gold Distance (1:02)
  6. Blot (10:27)

Az anyag olyan kérdéseket feszeget, mint: „Mi lenne, ha az álmokat közvetíteni lehetne szórakoztatás céljából? Képes lennél egy másik ember legbelső gondolatait a képernyőn fogyasztani? Ha igen, az mit mond el a figyeleméhes közönségről? És ami még fontosabb, mi történne az álmodóval?”

Paul Waggoner gitáros azt mondja, a banda ezúttal is hozzáadott egy kicsit a megszokott hangzásvilágához:

Soha nem akarjuk ismételni magunkat. Mindig igyekszünk valami mást csinálni, és ez az album tökéletesen illeszkedik ebbe a mintába. Új helyekre merészkedünk, miközben az alapvető hangzásunk is megmarad. Zeneileg mindig olyan dolgokkal próbálkozunk, amelyek szórakoztatóak, de kihívást is jelentenek. Soha nem tudjuk, hogy az eredmény milyen lesz. Ezek számunkra is feltérképezetlen vizek. Még soha nem csináltunk olyat, hogy megírtunk egy teljes zeneművet, majd így, külön darabokban mutattuk be.

Ehhez Tommy Rogers énekes hozzáteszi, hogy visszautalások is akadnak a korábbi anyagokra:

Minden korábbi zenénknek egy felvezetésnek kell lennie a legújabb lemezhez. Az Automata esetében is pont ez a helyzet. Elcsíphetsz kisebb morzsákat a múltunkból az albumon. Pont úgy hangzik, mint a Between the Buried and Me, de mégis új. Szeretnénk a zeneipart a lábán tartani, ennek pedig ez is a része.

Az első előzetes dal a Condemned to the Gallows lesz, holnap jön ki egy klippel együtt.