Két új lemezt ad ki jövőre a Born of Osiris

A nyáron már hallottunk egy új számot a Born of Osiris következő lemezéről, most pedig a technikás/progresszív metalcore-banda bejelentette, hogy jövőre nem is egy, hanem egymás után két új albumot is kiad. Az első január 11-én érkezik a Sumeriannél The Simulation címmel. A nyitó The Accursed dal klipje is megjelent, a srácok társadalomkritikus célzattal léggitároznak és légdobolnak benne. Lee McKinney gitáros ezt mesélte a koncepcióról:

Az első single és videó pontosan a lemez címére és témájára épül. Az emberek ragaszkodnak és függenek a gépektől, a közösségi médiától, a virtuális valóságtól, bármitől, ami a sajátjukon kívül egy másik életet vagy valóságot teremt nekik. A telefonjaink önmagunk függelékévé váltak, egy testrésszé. Olyan játékokat játszunk és headseteket veszünk fel, amelyek szó szerint kiszippantanak bennünket a valóságból, amelyben élünk, és egy fantáziába helyeznek át. Hogy fog kinézni a jövő? Egy szimuláció? Lehet, hogy a szimuláció már el is kezdődött?

A lemezre 8 szám kerül fel:

01. The Accursed
02. Disconnectome
03. Cycles of Tragedy
04. Under the Gun
05. Recursion
06. Analogs in a Cell
07. Silence the Echo
08. One Without the Other

Kapcsolódó hír, hogy a napokban David Darocha basszusgitáros kilépett – vagy legalábbis ideiglenesen szabadságra ment – a zenekarból. A helyettese Nick Rossi (In Motive/ex-City in the Sea) lesz.