Két héttel a debütlemeze megjelenése előtt feloszlott a Lotus Eater

Furcsa hírekkel találkozhatott péntek éjszaka, aki a skót Lotus Eater közösségi felületeire tért. Az este folyamán a metalcore-csapat egy szűkszavú közleményben jelezte, hogy:

Paul Collins nem tagja többé a Lotus Eaternek.

Ezt a dobos/énekes Cameron Humphrey és a gitáros/bőgős Aidan Cooper nevével szignózták. Rá egy órára pedig kikerült a fenti képen is látható bejegyzés, miszerint a csapat befejezte ötéves pályafutását (ezen a néven). A feloszlás hátterében az a nemrég felbukkant Twitter fiók állhat, ami a (most már ex-) énekes Paul nők ellen elkövetett szexuális visszaéléseinek áldozatait gyűjti össze. Itt a vádak között olyan dolgok is felmerülnek, mint a bántalmazás, a beleegyezés nélküli közösülés és a nemi betegségek terjesztése.

A csapat nem kicsit volt hányatott sorsú, tavaly szintén hasonló vádak érték az akkori gitárost és bőgőst is. Humphrey akkor úgy döntött, hogy kipucolja a zenekarból a „káros elemeket” és teljesen új felállással folytatja tovább, így került a képbe Collins és Cooper. A zenekar két hét múlva, július 23-án készült kiadni az első nagylemezét a Hopeless Recordsnál, mint a kiadó legelső brit igazolása, emellett nemrég közös klipjük is volt a Bring Me the Horizon frontemberével, lekötött koncertek várták őket, szóval fényes jövő állt a fiúk előtt, de van, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Egyelőre sem a Hopeless Records, sem Humphrey és Cooper nem adott ki új nyilatkozatokat, viszont időközben a zenekar összes közösségi médiás profilja törölve lett.