Képzelt Város, Terraformer és Anderson Pose a RoHAM Bárban!

1013612_821023461289522_7371292932592326900_n

2015. április 09. @ Budapest, RoHAM Bár
Kapunyitás: 20:00 || Belépő: 1.000/1.200 HUF
A koncert facebook eseménye:
KÉPZELT VÁROS, TERRAFORMER (B), ANDERSON POSE, MICHAEL ZIMMEL (A)

Promocionális koncertajánló cikksorozatunk folytatódik, most egy kicsit komolyabb vizekre evezünk, ugyanis holnap a ROHAM Bárba érkezik egy nagyon erős kis pakk a Luna Booking által: Michael Zimmel (A), Anderson Pose, Képzelt Város, Terraformer (B). Igazi atmoszférikus, instrumentális estére számíthatnak azok, akik aznap este ellátogatnak a ROHAM Bárba. Na, de hogyan is kell elképzelni a fellépőket, mik is a legfontosabb dolgok velük kapcsolatban, mit is kell tudnia az odalátogatónak? Mini Nuskull Magazin ajánló az előadókhoz!

MICHAEL ZIMMEL (A)

Az osztrák Michael Zimmel egy nagyon érdekes zenei produkció abban a tekintetben, hogy a srác egy szem gitárral áll ki a színpadra, mindez pedig magával vonja azt, hogy az amúgy poszt-metalban (meg poszt-rockban, sludge-ban stb.) utazó fiú előre felvett dob, basszus és gitársávokra játszik rá élőben. Az emberünknek egyébként van egy új lemeze is Handelskai címmel, így minden bizonnyal arról hallhatunk majd tételeket az este bemelegítése során. Mivel nem énekel az előadás alatt, így szimplán instrumentális előadást láthattok majd tőle, ráadásul gazdag koncerttapasztalattal érkezik. Ha azt mondjuk, hogy játszott már a Deafheavennel és a This Will Destroy You-val, az elég beugró, hogy időben érkezzetek? Szerintünk igen!

ANDERSON POSE

10991280_861882760520362_5391772219780306383_n

A budapesti Anderson Pose hazánk egyik legtehetségesebb mathcore bandája, a srácok 2014-ben adtak ki utoljára anyagot, akkor az egy debüt EP volt ~ címmel. A fiúk zenéjében a mathcore-ra jellemzően tipikus ritmikailag komplex játék, a feszesség, valamint szinkópált, de disszonánsnak nem mondható, sokkal inkább a mathcore melegágyán belül túldallamosított riffszekció, az ami jellemző. A srácoknál talán úgy lehet legjobban leírni még a hallottakat, hogy a mathcore ősanyja, a metalcore elemei is áthallásokban, de kikerekednek a zenéjükben, vagyis a sok-sok dallam megfejtését mi igyekszünk ebben keresni. Hogy élőben milyen lehet? Ha csak negyed annyira jók élőben, mint a ‘Dillinger vagy egy Botch, akkor szét fogják szedni a színpadot.

KÉPZELT VÁROS

Untitled-16

Hazánk egyik legfontosabb poszt-rock zenekarát, a Képzelt Várost talán már nem kell bemutatni senkinek sem. A tavaly megjelent IO című EP-jük a Nuskull Magazin éves TOP 20 hazai lemezes listájára is szépen beverekedte magát (újra csak gratulálni tudunk a csapatnak a remek munkához). A zenekar állítása szerint náluk a szöveg egyenrangú a zenével, és ha csak annyit mondunk, hogy náluk a hangszerek szinte mesélnek, talán nem is lő a társaság mellé ezzel az önkifejezéssel. Az mindenképpen biztos, hogy az az atmoszféra és textúra kitöltés, amit a zenekartól hallani fogtok, az Magyarországon nagyon egyedinek mondható, és a Képzelt Város az a zenekar, akit egyszer muszáj megnéznetek élőben, mert pl. a Hélium dalai annyira gyönyörűek a fúvós, vonós és billentyűs témáikkal, hogy nem véletlen az, hogy itthon a képzeletbeli poszt-rock szentháromságnak a Rosa Parks és a sajnos már feloszlott Marionette ID mellett a Képzelt Város a harmadik tagja.

TERRAFORMER (B)

Ha lehet progresszív poszt-metalról beszélni, akkor a Terraformer az a zenekar, amely ezt a címkét bátran magára vállalhatja, ugyanis a tavaly áprilisban megjelent Creatures dalai mindenképpen egy olyan poszt-metal bandát sejtetnek, akik prog és poszt-rock elemekkel töltik ki a teret, mindezt teszik teljesen instrumentális közegben, az énekkel nem fáradnak, mindent a hangszerekkel igyekeznek átadni. Néhol keményen zúzós (doom elemek), néhol pedig kiemelkedően dallamos témákkal találkozhatunk, de összességében a háromtagú csapat igyekszik megtalálni az egyensúlyt a zenei elemek lavírozása között. Hogy élőben milyen lehet a megszólalás? A Képzelt Várossal párban aligha lehet jobban kiegészülő poszt-rock estet találni, ugyanis ami ott kimarad az itt a keményebb gitármenetek miatt garantáltan meg fog szólalni. Menjetek el a RoHAM Bárba és nézzétek meg!