Kedd este Debrecenbe! Grieved és My Defense Biharban

11015481_10203721466545805_7090460842034897767_n

Nemcsak a fővárosban bukkanhatunk igazán jó és különleges bulikra. Április 21-én, kedden érdemes Debrecen felé venni az irányt és beugrani a Dharma Klubba, hogy élőben halljátok a svéd Grieved bandát és a német My Defense-t, a This is Bihar! és a Phoenix Music Hungary koprodukciójában!

GRIEVED (S)

A stockholmi székhelyű, öt éves fennállását ünneplő Grieved társulata nem a „tradicionális” északi metal műfajok egyikét választotta, hogy hangját hallassa, hanem egy egyedi sötét tónusú hardcore-t fejlesztett ki és már mondhat magáénak, amelyhez hasonlót elég keveset találnánk (talán a szintén svéd, No Omega-t, vagy hazánk büszkeségét, a Cvlt of Grace zenekart említeném). A negatív hangulat és hatás a fő vonala zenéjüknek, melyet a lüktető, zihált és agresszív hangszerkezelés alapoz meg. A vokál szintén hangsúlyos és erős, kemény és hiteles társadalomkritikát zúdítva a hallgatóközönség felé. Az elemi, nyers erő valószínű élőben nagyobb hatást kelt majd, mint felvételről, de érdemes a koncert előtt végighallgatni az eddig megjelent dalokat, főleg a Samaritans albumról. Nagy köszönet a Phoenixnek, hogy lehetővé tette, hogy ez a nem mindennapi társulat tiszteletét teheti nálunk.

MY DEFENSE (D)


Egyenesen Kölnből érkezik még a modern hardcore egyik, úgyszintén nem átlagos zenei vonallal bíró társulata, a My Defense. A This is Bihar! szervezői nem véletlenül találtak rá, és hívták meg a német bandát, akik bőven merítenek az old-school hardcore és hardcore punk elemekből, melyet a bihari közönség a legjobban ismer és szeret. A négyes, a már említett hardcore mintákat szívesen keveri a mostani, divatos dallamos témákkal, így egy hatásos, szerethető elegyet hoznak létre, melyet a koncertre járó közönség könnyen befogad és magáénak érez. Érdemes tehát eljönni és letesztelni ezt!

Az estét, a szokásos TIB. szervezésben, lokális, bihari bandák fogják nyitni. Elsőként a berettyóújfalui NewVillageCrew mutatja meg majd mit tud, a metal – hardcore szintézisben, őket pedig a helyi, debreceni Selfless Abuse fogja követni egy hasonló „vegyesfelvágottal” – kísérletező, mixelt stílusokkal, a grindcore-tól egészen a poszt hardcore-ig. Érdemes időben érkezni, meghallgatni és támogatni a bandákat!