Karcos Kalifornia – Nothington és Western Settings a Dürerben

A Nem Pop Underground és az El Bastardo Booking & DIY Label a hazai punkszíntér két nagyon erős bástyája, évente közel száz kisebb-nagyobb koncerttel gazdagítják a budapesti és környékbeli éjszakát. Ahogy jön a jó idő, ők is a stílus vidámabb bandáit hozzánk el nekünk, most éppen egy első vonalas punkrock-bulival készülnek. Az amerikai, nyugati parti hardcore-ból építkező együttesek kedvelőinek ajánljuk a Nothington és a Western Settings közös buliját április 18-án a Dürer Kertben. Mindkét csapat a keményebb, masszívabb, Hot Water Music-, Flatliners-, Alkaline Trio-, The Lawrence Arms-, Against Me!-féle vonalat ragadja meg és hozza el fővárosunkba ezen a szerdai napon.

A Nothington 2006-ban alakult San Franciscóban a Tsunami Bomb és az Enemy You romjain, eddig 4 albummal a hátuk mögött játsszák középtempós, rock hatásokra épült punk muzsikájukat. Igazi himnuszgyárosok, akik a tavalyi In the End albumukkal még jobban bebiztosították helyüket a színtéren és rengeteg új hallgatót is nyertek. Utoljára 8 éve jártak felénk, így lesz mit bepótolni a szerdai bulin. Főleg, hogy a napokban derült ki, hogy a Nothington október végén határozatlan időre visszavonul, így a punkrock-fanoknak még inkább ildomos a megjelenés.

A Western Settings újabb, egy fokkal könnyedebb együttes, néhol indie rockos hatásokkal megtűzdelve. Eddig egy kiváló nagy- és több kislemezt tudnak a hátuk mögött, a 2016-os Old Pain már a Dead to Me gitáros-énekese, Chicken kezei alatt jött ki.

Nagyon ígéretes, energikus bandákról van tehát szó, akik biztos maradandó koncertélménnyel gazdagítanak majd bennünket. Haza részről a nemrég új EP-vel jelentkezett punkrocker Afewyearslater és a hardcore punkban utazó Fake Shakes nyitják az estét. További infók a facebookon.