Karcos grunge-dallal vezeti fel új lemezét a Trillion

Hat évvel a legutóbbi lemeze és három évvel az utolsó koncertje után újra aktiválja magát a hazai underground ismert arcaiból (Áron András „Apey”, Szabó Laci, Mohácsi Matyi, Lee Olivér) összeálló Trillion. A banda ősszel fogja kiadni a harmadik albumát, amiről már be is futott az első előzetes dal, Purple Sugar Coated Dreameater címmel. A dalt bevallottan a ’90-es évek egyik fontos grunge-bandája, a Stone Temple Pilots ihlette, erről Apey ezt mesélte a dalpremiert lehozó Recordernek:

Szegény Telecasteremet elég ritkán vettem le a falról az utóbbi években. 2020-ban pont kínlódtam rajta a kis munkaszobámban, amikor kigurult a nyitótémája ennek a számnak. Azonnal telefonra vettem, majd alig vártam a következő alkotótábort Csongrádon, hogy megmutathassam a többieknek. A többi rész, ha jól emlékszem, jammelések alatt jött létre, és elég gyorsan megvoltunk ezzel a számmal. Az ének és a szöveg sok szempontból tiszteleg Scott Weiland és a Stone Temple Pilots előtt. Írás közben nagyon sokszor azon gondolkoztam, hogy ő vajon mit írna, milyen énekdallamokat helyezne fel erre a dalra. Nagy hatással volt ez rám közben.

A leendő albumról egyelőre annyit mondott el a banda, hogy Tiszalökön vették fel, Szabó Laci dobos nyaralójában, majd a felvett anyagot Lee Olivér gitáros keverte és Hántó Doma (Phantom’s Mastering, Amberjack) maszterelte. A megjelenési dátum november 29. lesz, és ugyanaznap lemezbemutató koncertet is tartanak az Akváriumban.