Jövőre is elmarad a Rockmaraton

2022-ben sem lesz megtartva a 30. jubileumi Rockmaraton, adták hírül péntek délelőtt a fesztivál szervezői. Posztjukban azt írják, túl sok a bizonytalansági tényező, amelyek miatt jövőre sem tudnának megtartani egy olyan nagyszabású rendezvényt, ami méltó lenne a Rockmaraton 30 éves történetéhez. Ehelyett megint egy kisebb léptékű pótrendezvényt terveznek, ami még az idei nyári Metal Factorynál is kompaktabb lesz, erről később adnak majd több infót.

A teljes közlemény így szól:

Lassan két éve húzódik ez a járványhelyzet, ami alapjaiban forgatta fel az életünket. A 2019-es teltházat követően még eufórikus örömben terveztük a több évtizedes munkánkat megkoronázó 30. jubileumot – mindhiába. A bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és ésszerűtlen szabályozások egész sora tette tönkre két nyarunkat is. Most az őszi falevelekkel együtt megjött a negyedik hullám, az esetszámok és a halálozások már meghaladják a tavalyit, és újra egyre többen beszélnek korlátozásokról. Nincs ma olyan ember, aki meg tudná tippelni, mi lesz jövő nyáron. Lesznek koncertek? Lesz védettségi igazolás? Lesznek nemzetközi turnék?

Harmincadik jubileumot csak úgy van értelme ünnepelni, ha az megkoronázza és nem megszégyeníti az elmúlt harminc évet. Be kellett látnunk, hogy ennek a koronázásnak a körülményei nem lesznek adottak 2022-ben sem – mi pedig nem akarunk lejáratni egy harminc éves kultuszt, amiért ennyit dolgoztunk, és amihez ennyi ember kötődik érzelmileg. Ezért fájó szívvel, de meghoztuk a nehéz döntést: 2022-ben sem szervezzük meg a 30. születésnapi Rockmaraton Fesztivált.

(Az igazán fanatikus rajongóinknak jövőre is tervezünk egy pótrendezvényt, azonban azt még az ideinél is sokkal kisebbnek szánjuk, amolyan megemlékezésnek, szűk családi körben. A részletekről a szokásos csatornáinkon értesülhettek majd.)

Fotó: Rockmaraton Fesztivál facebook