Jótékonysági splitet adott ki a Satelles és a nemecsek

Közös jótékonysági anyaggal jelentkezett ma a budapesti Satelles és az egri nemecsek. A két hardcore-banda egy-egy kiadatlan dalt pakolt fel a split lemezre, aminek a digitális bevételeivel a Bagázs egyesületet fogják támogatni. Ez egy nonprofit szervezet, amely egyéni programokkal támogatja a bagi és dányi romatelepen élők tanulását, adósságrendezését, legális életvitelét, munkaerő-piaci elhelyezkedését. A zenekarok egy limitált támogatói pólót is kiadnak a kislemez mellé, mindkettőt a Satelles bandcampjén lehet beszerezni.

Ami pedig a két új dalt illeti:

A Satelles részéről a Far From The Sun egy korábban elfelejtett, B-oldalas demó befejezésével vált aktuális dallá. A szám eredetijének próbatermi demója még a The Wolf You Feed dalainak megírása előtt került rögzítésre, majd merült feledésbe több mint négy évre egy GoogleDrive mappában. Azonban amint visszatért a zenekar a tavaszi Európa-turnéjáról – amit a két hete megjelent The First Passage videoklipje foglalt össze –, Ivánfi Dániel (Stubborn) vezénylete mellett nemcsak befejezték, hanem fel is vették a dalt, ami így épp annyira kurrens, amennyire le tudja zárni a zenekar működésének első öt évét még a nyári fesztiválturné előtt. A nemecsek új dala, az Átok ülne rajtunk? egyfajta állásfoglalás és köszönetnyilvánítás is a punk rock színtér felé: a dal megjelenését hamarosan egy videoklip megjelenése is követi majd.

A két zenekar legközelebb a Tilos Maratonon lesz együtt látható a Dürer Kertben, június 15-én, ahol biztosan elhangzik majd mindkét új dal is. Az este folyamán fellép még a Hanoi, a Gear és a Lightchaser is.