Jótékonysági merch licit indult a Siklósi Örs Alapítvány támogatására

Hallottad a szomorú történetet azokról a szegény bandás pólókról, amik kihasználatlanul, hordatlanul, megbecsülés nélkül búslakodnak egy szekrény mélyén? Nyár végén, a Fekete Zaj fesztivál alatt néhányan kitaláltuk, hogy valamit kezdeni kéne az ilyen cuccainkkal, mondjuk az internet elé tárni őket egy jó ügy érdekében. Így született meg a Nagy Jótékonysági Merch Licit ötlete.

A facebookon futó licit kínálatában közel 150 póló, pulcsi, sapka és egyéb holmi szerepel, köztük exkluzív ritkaságok, vintage ereklyék és teljesen új, sosem hordott cuccok is, amelyek műfajilag a rockzene rengeteg ágát lefedik Jimi Hendrixtől a nu metal alapbandákon át a lengyel black metal-színtérig. A cuccokat több mint 20 ember dobta össze, köztük Borbás Robi (Grindesign), valamint a Fish!, a The Idoru, a Dreadwolf, a Red Swamp és a Satelles zenekarok tagjai, a Dürer Kert és a BARhole Music személyzete, a NuSkull szerkesztői, illetve a [HMC]HunMetalConspiracy facebook-csoport tagjai.

Az akció bevételét a Siklósi Örs Alapítvány fogja megkapni. Az alapítványt az AWS idén elhunyt énekesének családja hozta létre azzal a céllal, hogy úgymond befejezzék, amit Örs elkezdett, legyen szó akár a szólólemeze és a versei megjelentetéséről, akár az általa megálmodott zenei tábor megszervezéséről, akár pályakezdő zenekarok támogatásáról pályázatok útján.

A licit menete és szabályai tök egyszerűek:

  • az árverés teljesen nyilvános, bárki pályázhat bármire
  • kommenteld be egy adott dologra, hogy mennyit adnál érte
  • ha a végén te mondtad valamire a legnagyobb összeget, tied lesz a cucc
  • a kikiáltási árak 1000 és 3000 Ft között mozognak, a licitlépcső mindig 500 forint – tehát az utolsó licitálónál minimum 500-zal többet kell ajánlanod.
  • minden ruhadarabhoz egyetlen kép tartozik, a képek leírásában szereplnek a darab adatai. Ha valaminek a hátán, oldalán stb. is van minta, azt az adott kép alatt találod kommentben.
  • a licit határideje október 24. vasárnap este éjfél.

Október 31-én a BARhole Musicban lesz egy esemény, Halloween partyval, beöltözéssel, rockdiszkóval, satöbbivel egybekötve. Itt lehet majd átvenni és kifizetni a motyókat. Emellett azokat a darabokat, amikre az online licitben nem érkezik ajánlat, helyben is meg lehet majd venni, sőt még a Tixa csapata is kijön a Charitixa nevű, szintén zseniális secondhand pólókészletével, ami egyébként nagyban inspirálta ezt a gyűjtőakciót is. Az ő pólóik a licitben nincsenek benne, csak helyben lesznek megvásárolhatók (szintén a Siklósi Örs Alapítvány javára), szóval már csak ezért is érdemes lesz lejönni a bulira. Facebookos event itt.

Ha esetleg nem tudsz jönni az eseményre, az se tartson vissza a licitálástól, Budapesten máshol és máskor is átveheted a motyókat, illetve szükség esetén megoldjuk a szállítást/postázást.

A licitet az alábbi posztban éred el: