Joey Jordisont már úgy kellett felcipelni a színpadra az utolsó Slipknot-koncertjein

Joey-Jordison

A Slipknot volt dobosa, Joey Jordison még a hét elején hozta nyilvánosságra, hogy gerincvelő-gyulladásos rendellenesség miatt átmenetileg képtelen volt dobolni, és pontosan emiatt a komolyabb betegsége miatt kellett elhagynia a Slipknotot, amelyről 2013 decembere óta mind a zenekar tagjai, mind pedig ő mélyen hallgatott. Miután viszont a Metal Hammer Golden Gods-díjkiosztón átvette a díját (amelyről ma mi is írtunk) a beszédében kitért erre a betegségére és az ebből kifolyólag való távozására a Slipknotból.

A londoni díjátadó után a Metal Hammer beszélgetett Jordisonnal, aki további részleteket árult el az állapotáról, amikor a következőket mondta el a szaklap újságíróinak:

„Az utolsó Paul Gray-emlékkoncertek környékén történt a baj. Kanadában voltunk, az utolsó koncertjeimet játszottam a Slipknottal, és valami történt velem, amiről nem tudtam pontosan, hogy micsoda. Nagy fájdalmat éreztem. Betegen is lehet játszani, de ez valami olyan volt, amit soha az életemben nem éreztem. Kiderült, hogy keresztirányú gerincvelő-gyulladásom van, egy neurológiai betegség, ami a gerincvelőt támadja meg, teljesen tönkretette a lábaimat. Olyan volt, mintha levágták volna őket. Az utolsó koncerteket halálfélelemmel játszottam végig, fogalmam sem volt róla, hogy ez mi lehet.” – mesélte el Joey a Metal Hammernek.

Joey emellett hozzátette, hogy néhány ember azt hitte, hogy be van rúgva, amikor fájdalommal látták, de ő kijelentette: „Egyáltalán nem ittam. Nem tettem semmi rosszat, minden a legnagyobb rendben volt ebben a tekintetben. De úgy kellett felcipelni a színpadra. A fájdalom olyan volt, amit egész életemben nem tapasztaltam még, és nem kívánnám még a legnagyobb ellenségemnek sem.”

Őszintén örülünk, hogy azóta Joey már rendben van, ezek után a szörnyű részletek után különösen. Mint tudjátok, már szerencsére bemutatkozott az új zenekarával is, amelyben Csihar Attilával játszik együtt. Őszintén a legjobbakat kívánjuk neki az új projektjében, a Sinsaenumban.