Jarboe – októberben új anyag

Október 14.-én jelenik meg az USA-ban Jarboe új lemeze a The End Records-nál (Európában egy nappal előbb a Season of Mistnél). A projekt a MahaKali nevet kapta a halál és a pusztulás indiai istennője nyomán (Maha a hatalmas, Kali pedig Kala, a sötétség női megfelelője), s a következő dalok hallhatók majd a CD-n:
01. Mahakali, of Terrifying Countenance Letöltés
02. And the Sky which once was filled with Light…
03. The House of Void
04. Transmogrification
05. From afar, upon the Back of a Tiger
06. The Soul Continues
07. A Sea of Blood and Hollow Screaming
08. Overthrown
09. Mouth of Flames
10. Bornless
11. Ascend
12. Overthrown (reprise – Jarboe version)
13. Kali Lamentation II
14. Mouth of Flames (demo version)
15. Violence
16. Empty Mouth

"A pusztítás Istennőjének képe olyasmi, amit régóta dédelgettem magamban. Mikor felvettük a lemezt, Cedric (Cedric Victor, basszer és vizuális munkatárs) említette meg Kálit, a dalok témái közti hasonlóságok, egyezések okán. Ahogy haladtunk előre, minden e téma körül látszott összpontosulni, az erő tisztelete, elismerése, és a hatalomtól való félelem, irtózás körül. Káli elbeszélése Nietzsche egy régi szállóigéjét szintén fejtegeti; „miközben a szörnyekkel harcolsz, vigyáznod kell, nehogy Te magad is azzá válj!”, ami úgy tűnik, szintén ide tartozó üzenet.
A lemezen neves vendégek is közreműködnek, Jarboe ezerszínű, több különálló karaktert megszemélyesítő hangja mellett szerepel az anyagon Phil Anselmo, a Mayhemes Csihar Attila, a Red Sparrowes és A Storm Of Light kapcsén ismert Josh Graham, a Dysrhythmiás Kevin Hufnagel, és egy spoken word részlet erejéig Cedric Victor is.
A letölthető dal mellett a The House of Void (Visceral Mix) című is meghallgatható a The End kiadó myspace oldalán.