Januárban jön az Underoath új albuma, itt egy új dal

Bár nagyon úgy tűnt, hogy a Damn Excuses csak egy különálló életjel volt az Underoath részéről, végül csak kibújt a szög a zsákból: érkezik ugyanis a floridai metalcore csapat kilencedik nagylemeze Voyeurist címmel, egészen pontosan jövő év január 14-én a Fearless Records gondozásában, amin az említett dal is helyet kapott, rögtön mint nyitány. Az album három és fél évvel követi a 2018-as Erase Me-t és külön érdekesség, hogy ez lesz a legelső alkalom, hogy a csapat teljes egészében saját kezébe vette az irányítást a stúdiómunkálatokat illetően. Tim McTague, a zenekar gitárosa úgy fogalmazott, hogy a zenekar eljutott egy olyan tudatállapotba, ahol minden kritika produktív és konstruktív tud lenni. Ezenkívül hosszú idő után először lesz vendégelőadó egy Underoath-lemezen, mégpedig a trap metal félistene, Ghostemane személyében, aki a Cycle című tételben fog közreműködni.

Mindezek tetejébe még egy új dalt is kaptunk Hallelujah címen, ami egy jóval lebegősebb darab, mint elődje, olykor már-már a Circa Survive-ot juttatja eszembe. A dallal kapcsolatban a gitáros így folytatta:

Szerintem a dal számtalan okból kifolyólag az egyik legerőteljesebb tétel a lemezen, de talán az i-re a pontot mégis az tette fel számomra a dallal kapcsolatban, hogy a számomra fontos emberekkel tölthettem el egy sörözős-sztorizós estét, amikor megannyi elvont dologról beszélgettünk, és a tetejébe még egy kórust is felvettünk. Egyszerre sötét, gyönyörű, kísérteties és súlyos. Szerintem az Underoath ebben a legjobb.

Idelent a dallista, a szám és a borító:

1. Damn Excuses
2. Hallelujah
3. I’m Pretty Sure I’m Out of Luck and Have No Friends
4. Cycle (ft. Ghostemane)
5. Thorn
6. (No Oasis)
7. Take a Breath
8. We’re All Gonna Die
9. Numb
10. Pneumonia