Itt a zenekarrá bővült The Devil’s Trade első friss dala

Bemutatta legújabb dalát nyáron érkező új lemezéről a The Devil’s Trade. A hagyományosan Makó Dávid szólóprojektjeként számon tartott, de nemrég Binder Gáspárral (Torn From EarthProsectura, ex-Haw, Cudi Purci Booking stb.) és Tóth Gáborral (Harmed, Supersize Recording) kiegészült formáció új lemeze, a Vidékek vannak idebenn július 14-én jelenik meg, ezúttal is a Season of Mistnél.

Makó a most kijött Flashing Through the Lack of Light kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a dal az elsők közt íródott meg és hangzását tekintve tökéletes átkötés az előző két lemez és az új album zenei világa között. A TDT új fejezetéről pedig úgy beszélt, hogy a legutolsó The Call of the Iron Peak lemezzel lezárta életének egy szakaszát, viszont úgy érezte, hogy még nem nyíltak ki előtte új ajtók, így ebben a lebénult lebegés állapotában csatlakozott Gazsi és Gabi, és született meg a Vidékek’.

  1. Felkelek én
  2. Flashing Through the Lack of Light
  3. Vidékek vannak idebenn
  4. Clear Like the Wind
  5. Liminal
  6. Fordulj kedves lovam
  7. All Kings Must Fall
  8. Új hajnal már nem jő

Kinyílt ajtók kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a vérfrissített zenekar ősszel a francia poszt-black Alcest vendégeként járja majd körbe Európát, ahol utóbbi az Écailles de Lune lemezét játssza majd elejétől végéig. Bár a körútnak magyar állomása nincs, magyar vonatkozása annál inkább, és elég sok a helyszín ahhoz, hogy ha valaki nagyon kíváncsi a szettre, akkor elutazzon valahova érte.

Persze azért lesznek itthon is The Devil’s Trade-koncertek, például az alábbiak:

június 2. – Pécs, Káptalan Kert (+ VHK)
június 23. – Csongrád, Tisza Presszó (+ VHK)
június 29. – Orfű, Fishing On Orfű
július 8. – Budapest, Dürer Kert (+ VHK)
augusztus 18. – Mátrafüred-Sástó, Fekete Zaj Fesztivál