Ismét Parkway Drive koncert Budapesten!

A Mikulás ezúttal egy Parkway Drive koncerttel kedveskedik! Valljuk be nem kellett sokat várnunk, hogy a hazai metalcore közönség első számú kedvence, az ausztrál Parkway Drive visszatérjen hozzánk, hiszen legutóbb két éve jártak Budapesten (illetve tavaly nyáron Sopronban, a Volt Fesztiválon), amikor is a Petőfi Csarnokban adtak egy gigantikus koncertet és egy életre szóló élményét az odalátogatóknak. Az elmúlt tizenkét esztendő alatt a zenekar pedig szinte minden álmot és még annál is többet megvalósított, hiszen négy nagylemezzel, két DVD-vel és egy az életüket átfogó könyvvel a hátuk mögött nem csak arról nyerhettünk tanúbizonyságot, hogy egy elszánt és önmagát fokozatosan professzionálissá kinövő csapatról van szó. Hanem bizony arról is, hogy a Parkway Drive egyike azon ritka csapatoknak, akiket a hírnév megtartott pont ugyanolyan – jó értelembe vett – egyszerű szörfős srácnak, mint akikként évekkel ezelőtt megismerhettük őket. Őszinteség és hitelesség hatja át őket miközben járják a világot, hogy rajongóiknak zenéljenek, akik közül a magyarokat mindig is különös tisztelet övezte a részükről. A modern metalcore szcéna leghíresebb ötös fogata az övüké, akik több ezer fiatal zenekart ihlettek meg vagy gyakoroltak rájuk nagy hatást az évek alatt. Zeneileg merre tovább? Lassan közeledik az új Parkway Drive nagylemez is, hiszen a 2012-es Atlas biztonsági játéka is már azt predesztinálta, hogy itt az ideje részükről valami nagyot és merészet lépni. Ám előtte még egyszer keresztül szelik a világot, beleértve a magyar fővárost is: azonban míg legutóbb lemezbemutató koncertkörúton vettek részt, most az egész fennállásukat átfogó programmal készülnek, így régi és új rajongók vállvetve vehetnek majd részt a mikulásnapi mulatságon. Számodra mi lenne az álom szett?

Szokásukhoz híven a Winstonék nem csak a saját maguk fellépésével voltak elfoglalva, így a turnéjukra is ismételten olyan neveket invitáltak, akik külön-külön is megérnének egy estét: elsőként itt a német, a nevüket tekintve a Marduk által ihletett Heaven Shall Burn, akik az európai metalcore színtér egyik elsőszámú zászlóvivőikként már biztosították, hogy nevük ott legyen a történelemkönyvekben, noha zeneileg sok esetben kacérkodtak a death metal európai ágával. A kompromisszum mentes és szövegileg mindig tabutémákat boncolgató, de a nagybetűs igazságot kereső türingiai zenekar szinte napra pontosan egy év után lép ismét színpadra Budapesten, hogy a Veto bemutatása után ők is egy teljes életutat átfogó műsorral örvendeztethessék meg a hazai rajongókat.

Őket kíséri a nyolc hónapos elszigeteltségbe visszavonuló, aztán váratlanul mégis visszatérő Carnifex, akik alig pár hete Die Without Hope név alatt megújult erővel új lemezt tártak a világ elé minden eddiginél több mizantrópiával és depresszióval. A zenekar számára a pihenés így egyfajta negatív feloldódásban volt tetten érhető, ami egyértelműen bevált. Annak idején hazajáró vendégekként tudtuk őket számon tartani, de immáron jó ideje nem jártak nálunk, az apropó így több szempontból is adott, hiszen, aki volt már Carnifex koncerten az tudja, hogy az igazi erejük mindig élőben ütközik ki igazán.

A bemelegítés feladatát sem akárkire bízták ám: az utóbbi években a szcéna egyik legnagyobb szintlépője, a főzenekar és az Architects kisöccseként számon tartott Northlane, akik nemrégiben – a gyenge hangzás ellenére – már hazánkban is bizonyítottak, de most visszatérnek, hogy a maradék kételyt is eloszlassák. Singularity című lemezük mindent elsöprő sikere, az őket is átható hitelesség és a zenei tudás, ami az egyes tagokban rejlik predesztinálta őket arra, hogy magasabb szinten is helyt álljanak, sőt a későbbiekben talán azoknak is a fejükre nőjennek, akik inspirálták őket. 2014-ben a Mikulás már jó előre elhozta az ajándékát, most már csak jónak kell lennetek addig!

Jegyárak: 5.900 Ft (az első 100 db jegy és maximum 2014. július 10-ig – CSAK a Barba Negrában) / 6.900 Ft (elővételben, 2014. július 11-től 2014. november 16-ig) / 7.900 Ft (2014. november 17-től, valamint a helyszínen). Jegyelővétel start: 2014. június 24., kedd, 10:00. Jegyelővétel helyszínek: Barba Negra, CD Pince, valamint a www.tixa.hu hálózatában.

FACEBOOK | NSK