Ismét koncertezik az ezredforduló egyik legjobb screamo-zenekara, a pageninetynine

pg99

Aki kicsit is elmerült a screamo káosszal és túlfűtött érzelmekkel átitatott csodálatos útvesztőjében, annak biztosan sokat mond a pageninetynine neve. A virginiai banda 1997 és 2003 között élte a fénykorát, amikor sikerült egy olyan ösvényt kitaposniuk maguknak, amelyen a hardcore és punk gyökerekhez tértek vissza, ezzel bekerülve a screamo történelemkönyvébe. A srácok ugyan 2011-ben már egy rövid időre újra összeálltak, de ezen kívül az elmúlt szűk tizenöt évben nem sok mindent csináltak a pg. 99 név alatt.

A napokban azonban robbant a hír, miszerint a zenekar idén szeptemberben újra hátára veszi a hangszereit és útra kel. Ráadásul a DC/virginiai színtér egy másik legendás alakjával, a 13 év után összeálló Majority Rule csapatával járják majd végig az Államok keleti partját szeptemberben, és minden egyes városban egy helyi jótékonysági szervezetet támogatnak az ottani buli bevételével.

Csak reménykedni tudunk benne, hogy később átugranak majd az öreg kontinensre is. Addig is idézzük fel a pg. 99 legjobban sikerült lemezét, a 2001-es Document 8-et.