ELMARAD az A Skylit Drive koncert Budapesten!

Ahogyan azt a Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert jóvoltából már megszokhattátok időről-időre speciális ingyenes rendezvényekkel igyekszenek meglepni közönségüket, így nézhettük meg annak idején belépőjegy nélkül a The Black Dahlia Murder, a Howl, a Skeletonwitch, a Born From Pain és még sok más zenekar produkcióját. Ennek a folyamatnak a következő állomásaként december 5-én nem mást, mint a kaliforniai A Skylit Drive-ot tekinthetjük majd meg a korábbi ingyenes rendvényekhez képest némileg új köntösben. Mi a különbség? Ezúttal azt az ötszáz forintot, amit amúgy is sörre vagy más üdítőre költenél el ezúttal a belépésnél kvázi már előre le kell tenned. Egyszerűbben megfogalmazva a beugró 500 Ft, mely teljes mértékben lefogyasztható. A facebookon itt tudjátok jelölni az eseményt és itt tudod megnézni nálunk.

Az öttagú zenekar 2005 óta hosszú utat járt be, de első EP-jével az általunk is igencsak kedvelt She Watched the Sky-al anno órásit robbantottak és gyorsan az aktuális színtér kedvenceivé avanzsálódtak. Nem is kellett sok, hogy elkészüljön a bemutatkozó nagylemez, ezúttal a Tragic Hero már teljes támogatásával, azonban egyik pillanatról a másikra annak megjelentetése előtt elvesztették frontemberüket, Jordan Blake-et, aki azóta is sikertelen projektek megalapításán fáradozik, pl. jelenleg az említett EP folytatását akarja megjelentetni He Watched the Sky fedőnév alatt (igaz dalszerző partnere, az ex-‘Skylit Drive gitáros idő közben elpártolt mellőle is). Utódját gyorsan megtalálták Micheal Jagmin személyében, aki hangi adottságaival (értsd három oktávot tud kiénekelni) azonnal a csapat védjegyévé vált, ami egyben a csapat támadófelületét is növelte azok között, akik nem szimpatizáltak velük. A Wires…and the Concept of Breathing ettől függetlenül slágerességével nagy sikert aratott, amely receptet azóta is követ a zenekar immáron három nagylemezen keresztül (Adelphia, Identity On Fire, Rise), aminek legfrissebb állomása jelen turné fő indoka: a Rise népszerűsítése. A továbbra is magabiztos rajongótáborral bíró zenekar hazai rajongói tehát most örülhetnek, ugyanis gyakorlatilag ingyenesen tekinthetik meg a kedvencüket, akik a szóbeszéd szerint élőben képeske eltiporni minden őket érő rosszmájú megjegyzést. Az előzenekar pozíciót, a hasonló hangzású Violet és a nemrégiben hazánkban, a Close Your Eyes előtt már bizonyított Here Lies a Warning tölti majd be. Készüljünk fel együtt az eseményre! A kérdés: te ott leszel?

FRISSÍTÉS: Az esemény főszervezője az alábbi híreket osztotta meg a koncerttel kapcsolatban: „Személyes okokra hivatkozva az A Skylit Drive és menedzsmentjük törölték 2013-as európai turnéjukat! A turné, így a budapesti koncert is 2014-ben kerül megrendezésre!” Az esemény tehát elmarad, de aggodalomra nincs ok, hiszen az ígéret szerint jövőre pótolják a srácok az elmaradt eseményt.