Improvizált köppenet és elénekelt gitárszóló – Új dal a Woodstock Barbie-tól

Hároméves fennállása alatt a blues-stoner / soul-sludge vonaton suhanó Woodstock Barbie egyre magasabbra teszi magának a lécet. Március 1-jén jelenik majd meg legújabb, harmadik kislemezük Witch of the Dice címmel, amiről a napokban érkezett egy új dal, a Little More. A dal amolyan “vissza a gyökerekhez”, egyszerű és húzós riffre épülő track, ami kiválóan beindítja az évet.

A szöveg jó része egy improvizációszerű köppenet, amit a stúdióban írtam meg, és ebből adódóan létrejött az új lemezen szereplő egyik legkülönlegesebb elem, az elénekelt gitárszóló.

– meséli Szandra nevetve. Az alapokat ezúttal nem Arián (gitár, billentyű), hanem Roti (basszus) hozta, akinek a debütáló, Never Gonna Fall in Line c. dalt is köszönhetjük.

A tavaly év végén megjelent, Yves Krismerrel (Mother’s Cake) közösen írt dal után a két zenekar útjai újra és újra találkozni fognak idén, leghamarabb Budapesten, március 23-án az Instantban. A lemezbemutató koncert egyben a Woodstock Barbie tavaszi turnéjának induló állomása is lesz – ennek további hazai dátumai:

március 24. – Kecskemét, Ápoló
május 6. – Pécs, Szabadkikötő

A zenekarnak emellett lesz jó pár külföldi fellépése is Csehországtól Szerbiáig, és további hazai dátumok is várhatók, lásd a facebookos eseményeiket.