A Lorna Shore lenyomta a Lollapalooza 30 évének első deathcore-buliját

Ahhoz most már semmi kétség nem férhet, hogy a New Jersey-i Lorna Shore nem csak a legfelkapottabb név lett a kortárs deathcore-ban, de úgy en bloc a metalvilág egyik megkerülhetetlen alakjává is vált. Mondhatjuk úgy is, hogy ha a tavalyi a Spiritbox éve volt, 2022 határozottan a Lornáé lesz, pláne, hogy ősszel ránk szabadítják az első olyan nagylemezüket, amin már az embertelen hangok kipréselődésére szakosodott Will Ramos fog acsarkodni.

Így igazából annyira nem is meglepő, ami mindenkit meglepett, hogy a srácok felléptek a világ egyik legnagyobb mainstream és popzenei fesztiválján, a Lollapaloozán Chicagóban, annak is kapásból az első napján, július 28-án. Csak hogy kontextusba helyezzük a tényt: a Lornán kívül olyan előadók képviselték még a keményebb műfajokat, mint a Metallica, a Turnstile és ha nagyon engedékenyek akarunk lenni, akkor a Green Day. És ennyi. Szóval az, hogy egy ilyen kaliberű banda felléphetett egy ilyen helyen – ráadásul az egyik kisebb színpad headlinereként -, az igen nagy szó, pláne, ha megnézzük a Twitterre feltöltött videókat, amin látszik, hogy több ezer ember tombolt rájuk önfeledten.

Így már teljesen érthető, miért kísérték volna a BMTH-t a meghiúsult EU-turné eredeti lineupjában, az meg, hogy a Dua Lipára, Machine Gun Kellyre meg Kygora érkezett népek hogyan vadulnak meg és kezdenek circle pitezésbe például az újonnan kiadott Cursed to Die-ra, elég indok lehet arra, hogy mondjuk a Sziget szervezői elővegyenek egy noteszt és sürgős jegyzetelésbe kezdjenek. Nekem nem hisznek? Íme a bizonyítékok: