Így nyomja a The Halo Effect egy göteborgi háztetőn

Valószínűleg csak az nem hallott eddig a The Halo Effectről, aki egyáltalán nem követ metalos híreket. Az ex-In Flames– és Dark Tranquillity-tagok zenekara most bemutatta, hogy nyomják az év egyik nagy kedvencének számító debütjük, a Days of the Lost dalait totál autentikusan, egy göteborgi lakóház tetején.

Az eleinte csak fanklub-tagoknak elérhető negyedórás rövidfilm tavaly télen lett rögzítve. Mikaelék elmondása alapján rohadt hideg volt, ennek ellenére többször is végigjátszották a szettet, és minden kör után berohantak egy kicsit átmelegedni és forró kávékat chuggolni, de szerencséjükre (és a stábtagokéra is) pár próbálkozásból meg is lettek. A felvétel különlegessége még, hogy ez volt az első alkalom, amikor az urak együtt játszották ezeket a dalokat, és úgy érezték, ezt nem is tehetnék meg máshol, mint szülővárosuk egyik kiemelkedő pontján. A röpke dallista egyébként így állt össze:

  1. Shadowminds
  2. Days of the Lost
  3. The Needless End
  4. In Broken Trust

A zenekar ősszel nálunk is bemutatkozik, egészen pontosan október 18-án a Barba Negrában, a nemrég szintén új lemezekkel jelentkező Amon Amarth és a Machine Head társaságában. Valószínűleg ide azért négynél több dalt fognak majd hozni a melodeath-veteránok.