Így játssza 100 dobos a My Herót Taylor Hawkins emlékére

2022. március 25. szomorú napként vonult be a rocktörténelembe: ekkor vesztette életét Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa, 50 éves korában. A zenekar azóta két nagyszabású emlékkoncertet tartott Londonban és a kaliforniai Inglewoodban olyan előadók társaságában, mint Travis Barker, Liam Gallagher, Josh Homme, Jack Black, Geezer Butler, Miley Cyrus vagy épp Hawkins fia, Justin. A banda kisebb csend után már be is jelentett több fesztiválfellépést idénre, illetve Taylor helyettesének keresése is elvileg már eléggé előrehaladott stádiumban van, szóval a zenekar minden gyász ellenére is folytatja pályafutását.

Most, egy évvel a zenész halála után egy belga garage rock-banda, a Black Box Revelation döntött úgy, hogy feldolgozza a Foo’ egyik legnagyobb slágerét, a My Hero-t, aminek eljátszásához

nem kevesebb, mint 100 dobos csatlakozott.

Nyilván nem új keletű dolgok az ilyen „több tucat zenész egyszerre előad egy híres számot” performanszok, az viszont nem annyira megszokott, hogy ennyire direkt apropója legyen a történésnek. Az meg pláne nem, hogy mindenki ugyanazon a hangszeren játszik – jelen helyzetben a zenekaron kívül -, bár ennek okát gondolom, nem kell részletezni.

A „minikoncert” az antwerpeni Sportpaleis (szabad fordításban „Sportpalota”) csarnokban kapott helyet, a Studio Brussel szervezésében, és a helyszín különlegessége, hogy ez volt az utolsó belga állomás, ahol Taylor fellépett a Foo Fightersszel. A megható előadásról szerencsére profi felvétel is készült, zsebkendőket nem árt a közelben tartani: