Idén újra összeáll a Haste the Day

Nyolc év hallgatás után idén újra visszatér a Haste the Day, legalábbis a színpadra: az indianai metalcore-banda szeptemberben az alabamai Furnace Festen fog koncertezni, de várhatóan nem állnak majd meg ennél az egy bulinál. Ugyanakkor arra nem nagyon érdemes számítani, hogy teljes gőzre kapcsoljanak.

A 2000-es keresztény metalcore hullámának egyik legkirályabb csapata 2011-ben oszlott fel, de pár év után mégis feltámadt, hogy kihozzon egy parádésan jól sikerült visszatérő albumot, ám a lendület nem tartott sokáig, és a Coward lemezbemutató bulijai óta megint nemigen hallattak magukról. Arról, hogy az évek alatt két énekest és még rengeteg zenészt elfogyasztó – és az első reunion során szinte az összeset újra összehozó – bandában ezúttal kik lesznek a tagok, egyelőre nincs hír.

Az idei Furnace Fest bejelentései között egyébként a HTD már a sokadik feltámadó banda, rajtuk kívül többek közt az It Dies Today, a Head Automatica, a Blessed by a Broken Heart és az A Plea for Purging is újra összeáll a kétnapos feszt kedvéért. Meg persze lesz egy csomó aktuális fellépő is, a Turnstile-tól a Between the Buried and Me-ig.