Idén új albumot ad ki a Glass Casket

Több mint másfél évtized után új lemezt készül kiadni a Glass Casket. A kultikus deathcore-zenekar a kétezres évek közepén két albumot tett le az asztalra (We Are Gathered Here Today – 2004; Desperate Man’s Diary – 2006), és ez elmúlt évtizedben többször is szó esett már az esetleges folytatásról, ami végül eddig váratott magára. Az új anyagot a Silent Pendulum kiadó fogja gondozni, akik a két korábbi lemezt is újra piacra dobják majd vinilen.

A banda mai felállásában a modern progresszív extrém metal több fontos arca is érintett. Például 2005-ben innen igazolt át a Between the Buried and Me-be Dustie Waring gitáros és Blake Richardson dobos, Adam Cody frontember pedig 2011 óta a Wretched énekese. Ezenkívül 2014 óta a Glass Casket tagja Wes Hauch gitáros is, aki korábban a The Facelessben és a Black Crown Initiate-ben, jelenleg pedig az Alluvialban zenél még.

Amíg a lemez megérkezik, a tagok aktívan turnéznak a többi zenekarukkal. Hauch az Alluviallal éppen ma játszik az Akváriumban a Revocation és a Goatwhore előtt, a BTBAM pedig egy hónap múlva, február 28-án lép fel a Dürerben a Hakennel.