Idén nyáron újra fellép a The Red Chord

2022. február 2-án egy emberként dörzsölte meg a szemeit a metalközösség, amikor bejelentésre került a Decibel magazin júniusi Metal & Beer Festje Philadelphiában. Na nem csak azért, mert az amúgy igen izmos lineup olyan zenekarokat sorakoztat fel, mint a Cannibal Corpse, a Candlemass, vagy a Nuclear Assault, hanem mert egy eddig (joggal) holtnak vélt társaság neve is felbukkant a repertoárban – ők a massachusettsi The Red Chord.

A grindcore/deathcore/tech death/metalcore- (meg még a jó ég tudja, milyen) zenekar 1999-ben alakult és lényegében tíz évig volt igazán aktív. Ahhoz kétség sem férhet, hogy a 2000-es évek egyik legalulértékeltebb metalzenekaráról beszélhetünk, akik kiadtak négy nagylemezt (az utolsót 2009-ben, Fed Through the Teeth Machine címmel), megannyi kortársukat és az utánuk érkezőket is inspirálták, és olyan bandáknak adtak zenészeket, mint a Trap Them, az Umbrae Vitae vagy a Sexless Marriage.

A visszatérő koncert egyébként az első fellépésük lesz a 2015-ös New England Metal and Hardcore Fest óta, és nem csak egy „sima” buliról van szó, ugyanis a srácok eltolják teljes egészében a 2005-ös második nagylemezüket, a Clientset. Sajnos egyéb infó nem érkezett, hogy ez most csak egyszeri koncert lesz-e, érkezik új zene vagy bármi egyéb, a banda így is csak egy roppant tömör nyilatkozattal nyugtázta a történéseket:

Hali! Jegyelővétel február 4-től.