Idegeninvázió! – íme 2016 egyik legfontosabb deathcore eseménye

11217667_894891073935935_8422051172498006581_n

Deathcore fronton nem is indulhatna erősebben a jövő év: az Emptiness Booking és a Dürer kert közreműködésével január 26-án az Aversions Crown, a Rings of Saturn és az A Night in Texas érkezik majd hozzánk némi módszeres hallójárat-bombázásra, hazai részről pedig a The Palindrome Sequence csatlakozik majd hozzájuk.

Aversions Crown

Az este fénypontja, az ausztrál  világvéghírnök idén már kétszer is megfordult nálunk, először a Within the Ruins és az I Declare War, majd a Thy Art is Murder oldalán, de a jövő évi turné lesz az első önálló megmozdulásuk Európában. A három gitárossal kiálló csapat technikás, agresszív zenéje egy hátborzongató, földönkívüliekkel teli világba repít minket, ahol az emberi faj a legkevésbé sem érezheti magát biztonságban. Sajátos, különleges atmoszférájuk és technikai komplexitásuk évek óta kiemelkedő a nemzetközi színtéren, amit tavaly megjelent második nagylemezük, a Tyrant is ékesen bizonyít.

Rings of Saturn

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő amerikai brigád szintén a földlakók és az idegenek egyenlőtlen küzdelmét jeleníti meg, hasonlóan könyörtelen zenei köntösben. Pályafutásuk legnagyobb dobása a 2012-ben megjelent Dingir volt, amivel egyből berobbantak a köztudatba. A végletekig polírozott lemez megjelenését követően több hallgatóban felmerült a kérdés, hogy vajon képes-e ezt bárki is eljátszani élőben? A kétkedők többek között erről is megbizonyosodhatnak az esemény helyszínén.

A Night in Texas

A főzenekar honfitársai szintén deathcore-ban utaznak, és az idei év elején a The God Delusion képében egy igencsak komoly anyaggal tették le a névjegyüket a műfaj asztalára.

The Palindrome Sequence

A Mental Damage romjain alakult egri zenekarra 2014-ben figyelt fel a nagyérdemű, amikor kiadták a Modern Renaissance című anyagukat és váltak ezáltal kiemelkedővé a hazai deathcore színtéren. A fantasztikusan összerakott lemeznek köszönhetően egy olyan fiatal zenekar bukkant fel, akik nemzetközi szinten is elismerésre méltóak. Érdemes lesz a hallgatóságnak rájuk is figyelni.