I Am Dog Now: itt a Chat Pile új dala, októberben jön a második lemez

2022 egyik legmerészebb bemutatkozása volt a Chat Pile-é underground körökben: azon túl, hogy a God’s Country bemutatta a sivár és álombelinek korántsem nevezhető Amerikát, mellette még szabadjára engedte Randy Heyer énekes Népszínház utcai üvöltő csövesre emlékeztető orgánumát is, ami abszolút maradandó élményt nyújtott – nem csak a sludge és a noise szerelmeseinek. A mindent letaroló debütlemez óta a banda indie filmzenét szerzett, kiadtak egy splitet a Nerverrel és bevették a legnagyobb elvont zenei fesztiválokat, köztük tavaly a holland Roadburnt is – ami az első európai felbukkanásuk dátuma is volt. A szekér azóta úgy megpörgött, hogy a tagok ott is tudták hagyni az állásaikat, hogy teljes mértékben a második lemez elkészültére koncentrálhassanak.

Az október 11-én érkező Cool Worldöt most is négyen kalapálták össze, egyedül Ben Greenberg (Uniform) volt külsős személy a keverést illetően. Az anyag nem sokban tér el a debüt témájától, a legnagyobb különbség annyi, hogy most Amerika világra gyakorolt hatásai kerültek a középpontba. Heyer a francia írót, Voltaire-t idézte, hogy össze tudja foglalni a tartalmat egy mondatban:

A Cool World arról szól, hogy milyen áron eszünk cukrot Amerikában.

A lemez első ízelítője, az I Am Dog Now egy szemcsés, VHS-korszakot idéző klipet is kapott, amiben egy megbolondult prédikátort láthatunk lezülleni zs-horroros trash közegben. A Chat Pile önmagához híven ezzel is egyfajta görbe tükröt tart a főleg a leszakadt amerikai kisvárosokban tomboló vallási fanatizmusnak és szektásodásnak.