Hova menjünk szombat este?

206-IMG_0363

Ismerős az érzés, amikor azt kívánod, bárcsak hirtelen osztódni tudnál, mert egyszerre annyi jó program megy a városban? Na, valahogy így vagyunk ma, szeptember 3-án Budapest koncertkínálatával, hiszen a fővárosban legalább négy, jobbnál-jobb buli üti majd egymást az esti órákban. Lesznek köztük intenzív prog- vagy poszt-rock-élmények, a mázsás riffeknek szentelt szabadtéri ünnep, valamint egy számos stílust és színteret egy tető alá hozó össznépi nyártemető buli is. Vegyük hát sorra, melyik mit is kínál a közönségnek.

MOTHER’S CAKE @ KVLT

Az osztrák progrock-trió két év után tér vissza Budapestre, hogy újra megmutassák, milyen egy igazán lüktető és szerteágazó zenefolyam. A srácok dalaikban teljesen öntörvényűen nyúlnak gyakorlatilag bármihez a Led Zeppelintől a Mastodonig, sőt, akár Michael Jacksontól egészen a Meshuggah-ig (!). Rock, blues, funk, esetenként némi reggae, vagy épp nagyívű pszichedelikus elszállások, nem ritkán nyolc-tíz perc körülire nyújtott, improvizatív jamelésekkel tarkított dalokba öntve, szédületes színpadi jelenléttel aláhúzva – ez a Mother’s Cake dióhéjban. Az osztrákok vendégei két vintage rockban utazó hazai csapat, a Junkie Jack Flash és a Gamma Baby lesznek.

Facebook-esemény

KÉPZELT VÁROS @ A38

A hazai posztrock-színtér zászlóshajója igazi korszaklezáró (szerintük búcsú-) koncerttel készül az A38 fedélzetén: ma este lesz az utolsó alkalom, amikor Barta Gyöngyi csellista és Kocsis Szilveszter basszusgitáros a zenekar kötelékében játszanak. A zenekar ennek megfelelően az idén megjelent, szokás szerint lenyűgöző Köd album dalai mellett a teljes eddigi életműből is bőséggel szemezget majd, egy tényleg megismételhetetlen koncert keretében. Vendégük az alternatív rockos Hello Hurricane lesz.

Facebook-esemény

DOOM ON! MINIFESZT @ BARBA NEGRA TRACK

A Barba Negra Trackben az egész hétvégén zajló, ingyenes Rock On! Fest 2016 keretein belül ma este egy műfajspecifikus alfesztivál is lesz, amely a koszos, poros riffekre épülő metal szimpatizánsait veszi célba. A Doom On! minifeszten késő délutántól kezdve olyan zenekarok váltják egymást a Track kisebbik színpadán, mint a Sunwharf, a Hot Beaver, a Salvus, a Magma Rise és a Wall of Sleep.

Facebook-esemény

DEATH 2 SUMMER FESZT @ DÜRER

A legváltozatosabb időtöltési lehetőségeket pedig a Dürerben hagyományosan megrendezett Death 2 Summer nyártemető bulija vonultatja fel, ahol a szinte minden keményzenei műfajt lefedő koncertkínálaton túlmenően is változatos programok várják az érdeklődőket, a filmvetítéstől a ruhavásáron át az alkoholos játékokig. Az este zenei húzónevei az Apey & the Pea, a The Southern Oracle, a Stubborn, illetve osztrák térfélről a Showyourteeth és az All Faces Down lesznek, a részletes programbontás pedig a rendezvény hivatalos fb-eventjénél olvasható.

Facebook-esemény