Hova menjünk szombat este?

Ritkán ébred az ember azzal a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha ma felnégyelnék, mint Koppány vezért egy évezreddel ezelőtt, de ez a mai szombati nap, ez most pont ilyen. Méghozzá azért, mert egyszerre négy kötelező kategóriás koncert is lesz a fővárosban, négy különböző helyen: megborulós progozás, albumszülinapot ünneplő alt-rockerkedés, lemezbemutatós csajmetál-buli, meg zenei pokoljárás a föld alatt. Csak győzzünk belőle választani.

Mother’s Cake @ Ellátóház

Az Ausztriából érkező Mother’s Cake a lüktető, tekergőző progresszív rock nagymestere. A tiroli trió receptjébe jóformán bármi belefér a klasszikus, zeppelines alapoktól a funkos, reggae-s, pszichedelikus kiállásokon át a matekos megfejtésekig, és az egészet olyan intenzitással nyomják, hogy kő kövön nem marad utánuk. Idén már láthattuk őket egyszer az Alice in Chains előtt a Budapest Parkban, de mégiscsak az ilyen kis klubbuli a srácok igazi terepe, ilyenkor tud igazán belobbanni a zenéjükből áradó energia, amire néha még öltönyös faszik is olyan heves pogózásba kezdenek, mint a bakancsos suhancok egy Tankcsapdán. A vendégeik a Köpönyegforgatók és az Antares lesznek, esemény itt.

Óriás @ A38

Az Óriás hazánk egyik legjobb alternatív rockbandája, amelyik a dalaival, na meg a lendületes koncertjeivel még a metálosokat is meg tudja szólítani. Egyedi Petiék ezen az estén a debütáló nagylemezük, a Jön. tizedik születésnapját ünneplik, elejétől a végéig el is játsszák az anyagot, emellett pedig egy kicsit búcsúzkodnak is, lévén a banda jövőre nem nagyon fog mozgolódni. Így egy meglepetésekkel és vendégekkel teli bulival vonulnak el 200 nap csendre. Előzenekar nincs, esemény itt.

Nova Prospect @ Dürer Kert

Ha énekesnős magyar modern metal, akkor Nova Prospect. A kecskeméti csapat a frissen megjelent, Jövő kilátással című harmadik nagylemezét mutatja be a Dürerben, a tőlük megszokott elsöprő show-val, cigánykerekező Besnyő Gabival, mélyen dörgő riffekkel, buborékfújóval, meg mindennel. A koncert vendégei a sci-fi metalos Divided, meg két másik kiváló fiatal csajmetál-banda, a Tiansen és az 58, esemény itt.

Apey & the Pea @ Akvárium

Az Apey & the Pea-t 2018 végén már senkinek nem kell bemutatni, az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató megnyerésével végleg ők lettek az ország legmenőbb metálbandája, mázsás pokolmetáljukkal a Sziget nagyszínpadától a füstös vidéki klubokig bárhol mocsok nagyot szólnak. A fővárosi évzáró koncertjüknek meg nem is lehetett volna jobb helyet találni, mint az Akvárium nagyterme. Előttük a Sonya és a Harmed melegít, esemény itt.