Holnap a Robotban indul a Satelles kelet-európai turnéja

Három év után a héten ismét külföldi turnéra indul a Satelles, aminek első állomása még hazai pályán, a budapesti Robotban lesz szerda este. Ezután a zenekar egy hét alatt még 4 kelet-európai országban fog fellépni, Csehországtól Lengyelországon át Fehérorországig és Ukrajnáig. Nem véletlen járják be épp ezt a térséget, hiszen a tavalyi albumuk, a Some Got Saved pont a rendszerváltás után felnőtt generáció útkereséséről szól, ami szerte az egykori keleti blokkban a mai napig aktuális téma.

Ahogy a zenekar fogalmaz:

Fontos volt, hogy olyan országokba juthassunk el a lemez dalaival, ahol olyanokkal találkozhatunk, akik hasonló élményekről, érzésekről számolhatnak be, és akik könnyen rezonálnak a lemez dalaival. Ezért már természetesen tavaly, vágyott célként lett leszervezve a turné, aminek eredményeként visszatérhetünk Csehországba, valamint eljuthatunk Lengyelországon keresztül Fehéroroszorzágba és Ukrajnába is – utóbbi régi vágyunk volt, főleg a Bluesbreakerrel közös koncertet követően. Az esték során a szervezők is törekedtek arra, hogy hasonló értékrendű zenekarokkal állhassunk, így olyan fellépőkkel játszhatunk majd a következő héten, mint a nemrég Budapesten járt Shallov, a lengyel punk legenda The Analogs, a cseh d-beat alapzenekar, a Drip of Lies, vagy olyan feltörekvő ukrán előadók, mint az Orpha vagy a Complete.

A szerdai bulin két zenekar lép még fel, a tavalyi év legjobb hazai kislemezét jegyző afewyearslater és a veterán hardcore-zenészekből alakult Gear. A belépő árával teljes egészében a Satelles turnéjának finanszírozását támogatod, további részletek az eseménynél.