Hollow: évfordulós Pantera-feldolgozás a Spirit Adrifttől

Pantera-feldolgozással jelentkezett a Spirit Adrift, vagyis Nate Garrett multi-instrumentalista modern heavy metal-projektje. A dal apropója, hogy Phil Anselmóék hatodik és egyben legtöbbet hivatkozott lemeze, a Vulgar Display of Power idén február 25-én töltötte be a harmincadik életévét.

Nate meg is osztotta, hogy mit jelent neki ez a lemez, és hogy miért éppen a Hollow-ra esett a választás:

A Vulgar Display of Power hatalmas hatással volt arra, hogy rálássak az erőteljes dalszerzés, a megjegyezhető dalstruktúrák, a riffelés, a dobolás, az éneklés és összességében a heavy metal valójára. Egészen fiatal koromtól kezdve tanulmányoztam a lemezt, és számomra mindig is a Hollow volt a legkiemelkedőbb szám róla. Dinamikus, érzelmes, kiszámíthatatlan és tökéletesen illeszkedik a Spirit Adrift stílusához. Feldolgozni egy ilyen nagyszerű dalt, egy ennyire legendás bandától, olyan dolog, amit az ember nem vesz félvállról. Minden apró részletre alaposan odafigyeltünk, ügyelve arra, hogy megfelelően tisztelegjünk a dal előtt, miközben a saját, védjegyünknek számító elemeket is próbáltuk beleültetni. A Pantera segített megtanítani zenélni, és remélem, a mi feldolgozásunk méltóképp állít emléket az örökségüknek.

A Spirit Adriftnek egyébként tavaly nyár végén jött ki egy háromszámos EP-je, Forge Your Future címmel. Bedobunk arról is egy dalt annak, aki ne lenne tisztában a modern heavy/doom metal egyik legmegkerülhetetlenebb képviselőjével.