Hit by a School Bus – EP premier és miniinterjú

10431464_841818865849759_8940024925714039887_n

A fővárosi hardcore színtér tovább erősít: mai premierünk pedig éppen egy budapesti hardcore zenekart állít középpontjába, a Hit by a School Bus-t, amely tavaly alakult és már össze is debota bemutatkozó EP anyagát, amely a Hatredcore Budapest címet viseli és elsőként a Nuskullon hallgathatjátok meg. Az EP mellé készítettünk egy miniinterjút is a zenekarral, amelyben néhány fontosabb információt igyekeztünk kisajtolni a csapatból. Olvassátok és hallgassátok meg az EP-t!

A MINIINTERJÚ

Mikor alakult a zenekar? Kik a tagok?

2013-ban alakult meg a zenekar, trióban nyomulunk: Nedo (bass) és Attika (dob) a ritmusszekcióban, illetve jómagam (Maci – gitár, ének) a fronton.

Mi a célotok?

A zenekar afféle terápiás jellegű feszültséglevezetés céljából jött létre. Nagyjából azt a célt hivatott szolgálni, mint a két perc gyűlölet Orwell regényében, az 1984-ben. Alapvetően a hétköznapokban sokszor felkúródunk ilyen-olyan ügyből kifolyólag, de maradéktalanul le lehet vezetni a feszültséget egy-két perc ordítozással. Mások meg pszichológushoz járkálnak, vagy gyomorfekéllyel… Pedig ez frankón működő módszer, ami még hatásosabban működik zenében. Sajnos korábbi zenekarokban egy csomószor előfordult, hogy egy-egy ötletre az “Ezt azért mégsem kéne” válasz érkezett. A sokadik ilyen után határoztuk el, hogy csinálunk egy olyan zenekart, ahol tényleg mindent lehet. Picsába a politikai korrektséggel! Végre van egy hely, ahol el tudunk küldeni bárkit a f.szba, hangosan és durván, és senki nem szól be érte. Ez az igazi, korlátoktól mentes önkifejezés.

Milyen zenekarok (esetleg zenészek) inspirálnak, milyen műfajokat céloztok meg?

Leginkább hardcore, thrash és grindcore hatásokat lehetne említeni. Terror, Biohazard, Sepultura, Napalm Death, Lock Up… Csak gyors legyen, dühös és arcba mászó! Lényeg a lényeg: felesleges díszítésektől mentes, lényegre törő dalokat játszunk, amik egyértelmű üzeneteket közvetítenek.

Mikor kezdtétek megírni a dalokat, illetve ki írta a szövegeket?

Ez a bemutatkozó EP zeneileg egy kifejezetten hosszú időszakot ölel fel: egész régi témák is szerepelnek rajta, még az ezredforduló környékéről, a legfrissebb témák viszont tavalyiak. A szövegekért pedig engem (Maci) lehet hibáztatni :) Az a vicces bennük, hogy az összes dal címét ki lehetne cserélni egy konkrét személy vagy adott társadalmi csoport nevére: van itt dal a rendőri túlkapásokról (kötelező kör kipipálva!), a rohadó politikai elitről, meg S. Emeséről is.

Kivel és hol vettétek fel az EP-t és ki segédkezett benne?

Házon belül igyekeztünk megoldani mindent. A gitárokat, meg az éneket a próbatermünkben rögzÍtettük. Amikor TGer cimboránk arra járt, gyorsan be is fogtuk csordavokálozni. A basszus meg a dobok pedig Nedo-nál készültek otthon,  ahogy a keverés is. Szóval igaz DIY ez az EP!

Mik a terveitek a közel/távoli jövőben?

Első körben szeretnénk a debüt EP-t minél szélesebb körben bemutatni. Ennek szellemében november 21-én, pénteken élőben is bemutatjuk a dalokat a Dürer kicsiben.

Az esemény URL-je:
NOVEMBER REIGN – Anderson Pose / Sleepless / A Losing Season / Octahed / Hit By A School Bus @ Dürer Kert

Azok számára, akik a fizikai formátumot részesítik előnyben, örömteli hír, hogy a Hatredcore Budapest EP-t (rájuk való tekintettel) az online verzió mellett kazettán is megjelentetjük. Minden példány garantáltan egyedi lesz. Illetve az is biztos, hogy a kazetta-verzión szerepel majd egy bonus track is, mivel a B-oldal irreálisan rövidre sikeredett. Előrendeléseket a hbasb666(kukac)gmail(pont)com címen fogadunk.

Egyébként már nagyjából összeálltak a következő hangzóanyag dalai is: ezúttal 8-9 szerzeményt fogunk rögzíteni, szóval elképzelhető, hogy az anyag hossza a 15 percet is meghaladja majd! Szeretnénk koncerteket is szerte az országban, valószínűleg tavaszra kötünk majd le pár built. Szóval csupa olyan dolgot tervezünk, amit szeretünk csinálni és ami örömet okoz. A jelszó a feszültséglevezetés. Reméljük, találkozunk valamelyik koncerten! 

AZ EP