"Hiszek benne, hogy mi vagyunk a világ egyik legjobb metal bandája" – Thomas Searle (Architects)

p03lqr8s

Május 27-én jelenik meg az Architects új nagylemeze, az All Our Gods Have Abandoned Us, amely mindenképpen a 2016-os év talán legvártabb metalcore kiadványa, Sam Carterék nagyon megdolgoztak azért, hogy idáig jussanak a Lost Together // Lost Forever után, amelyet mi is imádtunk. Természetesen a megjelenéshez közeledve elkezdődött egy felgyorsult marketinghullám is az album körül, a fiúk most leültek beszélgetni a Rocksound magazinnal, ahol egészen erős mondatok hangzottak el a szájukból, amiket viszont soha nem mondtak azelőtt. A magazin internetes felületén megosztottak részleteket az interjúból, most ebből emelnénk ki számotokra pár gondolatot.

„A legutolsó albumciklus elején még mindig kartondobozokban szállítottuk az erősítőinket. Nem igazán változott sok dolog számunkra már nagyon hosszú ideje. Mindig ott voltunk, vagy legalább akörül, de most egy teljesen új világ jött el. Kézzelfoghatóan érezzük, hogy a zenekarunk egy magasabb szintre lépett. Nagyon hosszú ideig úgy éreztem, hogy bizonyítanunk kell, de ez mostanra elmúlt. Hiszek benne, hogy mi vagyunk a világ egyik legjobb metal bandája. Az emberek már évek óta mondják ezt nekem, de most már el is hiszem. Nem látok senkit, aki azt művelné, amit mi. ” – nyilatkozta Tom Searle, az Architects gitárosa.

„Manapság már az olyan bandákat tekintjük a konkurenciánknak, mint a Meshuggah, a Tool, a Behemoth és a Gojira…” – mondta el Sam Carter ugyancsak a Rocksound újságíróinak.

Azért az mindenképpen vitaindító lehet, hogy ezek a nyilatkozatok mennyire szerencsések, nyilván a zenekar nagyon sok mindent elért, népszerűségük pedig egészen elképesztően növekedett az utóbbi 2-3 évben, de talán az ilyen gondolatokat nem a legelegánsabb ilyen kontextusban kijelenteni. Az Architects tényleg a világ egyik legjobb metalcore bandája, félelmetes rifftechnikájuk már-már szinte definitívnek mondható, de valahogy azért mégis szimpatikusabb a „jó munkásember-szerű” Parkway Drive-attitűd, akik csendben lépdeltek előre, nagy szavak nélkül. Mit gondoltok? Szerencsések Tom Searle szavai, illetve az, hogy Sam Carter a Toollal emeli egy kategóriába a bandát?