Hírcsomag a stúdióból #2

Úgy látszik, hogy idén többen is a nyári megjelenést fontolgatják, hiszen számtalan zenekar vonult stúdióba akár a mai napon, akár ezen a héten. S ha minden érintettet nem is lehet rendszerezni, azért egy kisebb csokrot megpróbáltam összeválogatni a NuSkull olvasóinak.

Kezdjük is talán egy hamarosan nálunk koncertező bandával, a Britney Spears fan club tiszteletbeli tagjának kikiáltott August Burns Reddel, akik pont a mai napon fészkelték be magukat a felvevőszoba négy szegletébe. Az igazán kíváncsiak – csakúgy, mint tavaly az UnderOath esetében – az interneten is nyomon követhetik a rögzítés folyamatát; valamint arról sem feledkezhetünk meg, hogy hat nap múlva, azaz február 24-én lát napvilágot a Messengersről lemaradt nóták EP-nyi gyűjteménye is, Lost Messengers: The Outtakes címmel.

A tavaly nálunk járt Killswitch Engage is most rögzíti új nagylemezét, a metaldiktátori pozícióra törő Adam Dutkiewicz, valamint Brendan O’Brien (Mastodon, AC/DC) felügyelete mellett. A nyárra tervezett albumról ha kedvcsináló videóval nem is szolgálhatunk, attól még lecsekkolhatod az alábbi képeket, ahol csúnya bácsik pózolnak drága hangszerekkel egy furcsa szobában. Ám ha ez az ára annak, hogy a végeredmény jobb legyen, mint a három évvel ezelőtti próbálkozás, akkor hajrá.

A Deathwish Inc. zenekarai sem ülnek a babérjaikon, hiszen mind a Doomriders, mind a 108 épp most rögzíti vadiúj nagylemezeit. Hasonlóság, hogy mindkét kiadvány még idén a boltok polcaira kerül, ám előbbinél Kurt Ballou (Converge), utóbbinál pedig Alex Garcia-Rivera és Mike Justian (The Red Chord, Unearth) segédkezik, és látja el a zenekart sok-sok jó tanáccsal. Ugyanígy meg kell említeni a Chevelle munkálatait is, hiszen a srácok Brian Virtue (HORSE the band, Jane’s Addiction produceri közreműködésével készítik új nagylemezüket, és a zenekar ígérete szerint az év második felében még egy Észak-amerikai, valamint Európa-turné is befigyelhet.

És zárásként a mai naptól legtávolabb eső, ám mégis hírértékű újdonságot emelném ki: március 20-án a világegyetem leglazább bandája, a Clutch is megnyomja a [REC] gombot, hiszen már június 30-ára már ki is van írva az eddig cím nélküli korong megjelenése, mely természetesen a Weathermaker gondozásának köszönhető.