Hétvégi újdonságok: Katatonia, Make Them Suffer, In This Moment

Minden héten a péntek az a nap, amikor a legtöbb új zene jelenik meg, ez pedig itt a heti válogatásunk a legfrissebb single dalokból és videoklipekből.

A svéd Katatonia a második dalt mutatta be az április 24-én érkező City Burials albumról. Az előző dallal, a visszafogott, elektronikus alapú Lacquerrel ellentétben a Behind the Blood egy rendes metálszám, ami Jonas Renkse énekes szerint a tagok fiatalkorának zenekarait hivatott ünnepelni, némi katatoniás csavarral.

Metalcore fronton a hétvége legfogósabb dalát az ausztrál Make Them Suffer szállította le az Erase Me képében. A zenekar következő albuma nyáron jön a Rise Recordsnál How to Survive a Funeral címmel.

Az In This Moment március 27-én adja ki a legújabb albumát Mother címmel. Maria Brink és zenekara most az As Above So Below című dalt mutatta be a lemezről előzetesként.

A brit doom/goth legenda, a Paradise Lost május közepén hozza ki a 16. albumát Obsidian címmel. Erről érkezett meg az első szám, a Fall From Grace. A dal az előző pár lemez búskomor hangulatát viszi tovább, ugyanakkor a zenekar azt nyilatkozta, hogy a teljes anyag ennél változatosabb lesz, nem csak súlyos, hanem kimondottan táncolható dalokkal is.

Built from War címmel dobott ki egy új dalt a Upon a Burning Body. A texasi metalcore-banda azt mondja, mostanában még sok újdonság várható tőlük, új albumról viszont egyelőre nincs szó.

A februári kétszámos D című anyag után most néven adott ki két újabb dalt a The Acacia Strain. A nyakamat rá, hogy ezek a kis kétdalosok nyárra egy Death című nagylemezzé fognak összeállni.