Hétvégi újdonságok: As I Lay Dying, Malevolence, End

Minden héten a péntek az a nap, amikor a legtöbb új zene jelenik meg, ezen a héten viszont már csütörtökön is rengeteg nagy külföldi banda dobált ki újdonságokat. Ez pedig itt a heti válogatásunk a legfrissebb single dalokból és videoklipekből.

Az As I Lay Dying egy, a tavalyi Shaped by Fire albumról lemaradt dalt mutatott be, a címe Destruction or Strength. A dalt a bandcampről le is lehet tölteni szabadon választott összegért, aminek egy részét a Feeding San Diego nevű ételosztó szervezet, a másik részét pedig a zenekar jelenleg munka nélkül maradt road crew-ja kap meg.

Tokióban forgatott klipet legújabb, Remain Unbeaten című számához a Malevolence. Ez a második single a brit hardcore/metal banda április 24-én érkező új EP-jéről, a The Other Side-ról.

Június 5-én jelenik meg a Fit for an Autopsy– és Counterparts-tagok által alapított End első nagylemeze, Splinters From an Ever-Changing Face címmel. Az első előzetes, a Pariah egy nyomasztó klippel együtt érkezett meg.

A 11 számos album már előrendelhető limitált példányszámban, hat különböző mintájú és színű bakelit formájában, négyféle borítóval. A borítók alapjául szolgáló festmény az első End EP-hez és a Fit for an Autopsy-albumokhoz hasonlóan ezúttal is Adam Burke munkája.

Május 29-én jön a skót Bleed From Within új lemeze, a Fractures, amiről a második klipes dal jelent meg, a címe Into Nothing.

A retro thrasher Havok május 1-jén adja ki az ötödik lemezét, egyszerűen címmel. Erről jött ki a második single, a lemez nyitódala, a Post-Truth Era.

Maradva a thrash vonalon, van új Kreator is, a címe 666 – World Divided. A szám a németek és a Lamb of God közös World Divided / Checkmate splitjéről való.

Devin Townsend sokunkhoz hasonlóan napok óta nemigen tud kimozdulni otthonról, cserébe a Quarantine Project keretében naponta dobál ki újabb és újabb dalokat. Csütörtökön egy nyugisabb dalt mutatott Call of the Void címmel, a mai Heavy Factions meg egy atomsúlyos darab, amiben több vendég is játszik:

  • Samus (Decrepit Birth) – dob
  • Liam Wilson (ex-The Dillinger Escape Plan) – basszusgitár
  • Wes Hauch (ex-The Faceless, ex-Black Crown Initiate) – gitárszóló

Townsend elvileg június 15-én az A38 Hajón koncertezik, hacsak el nem halasztják ezt is a vírushelyzet miatt.

Ezenfelül ha bárki lemaradt volna a tegnapi posztjainkról, van új August Burns Red és Trivium is.