Hét év után két új dallal tért vissza a No Bragging Rights

Hét év után új dalokkal tért vissza a No Bragging Rights. A kaliforniai dallamos hardcore/punk rock-csapat 2014-ben adta ki utolsó nagylemezét, ezután átmeneti pihenőre vonult, amit most, 2021 októberében tört meg végül két új dal premierjével, illetve egy decemberben esedékes EP bejelentésével.

A zenekarról elnevezett kislemez december 3-án fog megjelenni a Pure Noise Records gondozásában, és 7 dal kap rajta helyet, ebből kettőt már most meghallgathatunk. Ezek név szerint a Breaking Point és a The Weight című darabok – előbbihez egy klip is készült. A hét évvel ezelőtti felálláshoz képest némi változás is történt: sem Christian Lee gitáros, sem Ryan Warrell basszer nem tért vissza a csapatba. Helyettük pusztán egy új taggal bővült a brigád, Anthony „Tron” Laur személyében gitáros poszton, így a zenekar jelenleg csak négy embert számlál, bőgős nélkül.

Az énekes Mike Perez így nyilatkozott a Breaking Pointról, ami egy nem túl derűs témát boncolgat:

A dalszöveg a párkapcsolati erőszak témakörét járja körül, de igazából szólhatott volna akár munkáról, karrierről, családi problémákról, vagy egzisztenciális válságról is. Vannak olyan emberek, dolgok vagy helyzetek az életünkben, akik és amik miatt tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. A kudarctól vagy a megszégyenüléstől való félelem könnyen azt éreztetheti velünk, hogy csapdába estünk és nincs segítség. De még ha térdre is vagyunk kényszerítve, nem kell úgy maradnunk. Ott hagyhatunk egy bántalmazó kapcsolatot, kereshetünk egy kielégítő állást, és bármilyen nehéz helyzetben is találjuk magunkat, javíthatunk rajta.

A dallista, a két szám és a borító idelent szemrevételezhető:

1. Strengths Perspective
2. Walking Blind
3. Breaking Point
4. Stages
5. The Weight
6. Regret
7. Unapologetic